MENIU

Răsfață-ți simțurile! Trei rețete de limonadă pe care trebuie să le încerci

Limonadă - imagine cu notă sugestivă

Da, e adevarat, vara ne da batai de cap si e capricioasa, insa n-ai niciun motiv sa renunti la limonadele delicioase.Chiar daca ploile ne dau batai de cap, o limonada o vei putea consuma oricand, motiv pentru care iti propunem sa incerci retetele de mai jos.

Limonada cu lamaie, ghimbir si miere

O reteta simpla si delicioasa este limonada cu lamaie si ghimbir. Ai nevoie de trei lamai bine coapte, o radacina de ghimbir, un litru de apa plata si miere, dupa preferinta. Taie lamaile in jumatati, stoarce jumatate dintre ele, iar mai apoi trece ghimbirul prin razatoare. Jumatatea ramasa de lamai taiati-o sub forma de felii, dupa care amestecati bine toate ingredientele si adaugati lamaile. Lasati la frigider sau puneti cuburi de gheata.

Limonada cu lamaie, menta, zahar brun si apa minerala

Adori limonadele si vrei sa incerci o reteta noua? Ei bine, stoarce patru lamai si amesteca zeama obtinuta cu zaharul brun, pana cand se topeste. Taie frunzele de menta si pune-le in carafa, adauga zeama de lamaie si apa minerala. Pentru decor, dar si pentru aroma, puteti pune si cateva felii de lime. Se lasa la frigider si se bea cu gheata.

Limonada cu pepene rosu, lamaie si menta

Pepenele rosu e delicios, fara doar si poate, insa incearca si o reteta de limonada. Trebuie sa aveti un pepene tinut la frigider 2-3 zile, 2-3 lime, zahar sau miere, dupa preferinta si menta. Tot ce trebuie sa faceti este sa curatati pepenele de samburi si sa-l stoarceti folosind un storcator. Adaugati zeama de lime, mierea si menta. Se amesteca bine si se bea cu gheata sau dupa ce a fost lasat la frigider. Atentie. In aceasta limonada nu se pune apa.

Sursă text: Lyla.ro

Mai multe articole despre:
limonada retata limonada limonada vara