MENIU

Prunele - miracol pentru sănătate. 6 rețete terapeutice pentru a trata zeci de boli!

<p>Beneficiile consumului de prune. Iată ce boli grave pot preveni</p>

Prunele, pe care toamna ni le daruieste cu generozitate intr-o varietate de soiuri, ne aduc o mare cantitate de potasiu, element esential unei bune functionari a inimii si sistemului nervos, scrie revistafelicia.ro. 

Aceste fructe normalizeaza pofta de mancare, usureaza tranzitul intestinal, stimuleaza ficatul, determina dezintoxicarea umorala si reimprospateaza organismul. Au proprietati antifebrile, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente, stimulente nervs, dezintoxicante si decongestive producand relaxarea tesuturilor si diminuand inflamatiile.

Prunele sunt bogate in vitaminele A, B si C, in sulf, fosfor, mangan, magneziu, sodiu si mai ales potasiu (300 mg potasiu la 100 g de fruct proaspat). Avand in vedere ca nevoia zilnica de potasiu a unui adult este de 3,2 g si ca acest element participa la metabolismul miocardului nostru, o cura cu prune va fi mai mult decat benefica pentru inima ta. Aceste fructe normalizeaza pofta de mancare, usureaza tranzitul intestinal, stimuleaza ficatul, determina dezintoxicarea umorala si reimprospateaza organismul. Au proprietati antifebrile, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente, stimulente nervs, dezintoxicante si decongestive producand relaxarea tesuturilor si diminuand inflamatiile.

Citeşte mai mult pe  revistafelicia.ro. 

Mai multe articole despre:
inimă boli retete sistem nervos prune