MENIU

Profesorul Vlad Ciurea avertizează milioane de români. Așa ceva ar trebui mâncat de 2-3 ori pe an

Este un aliment pe care numeroși români îl mănâncă săptămânal

Renumitul neurochirurg Vlad Ciurea atrage atenția că majoritatea atracțiilor culinare, dar mai ales excesul, pot avea efecte nocive de lungă durată, poate chiar ireversibile, Profesorul a dat exemple de preparate de care ar trebui să ne ferim în general, dacă ținem la sănătatea creierului nostru.

Mititeii, una dintre cele mai delicioase modalități de preparare a cărnii, reprezintă un pericol serios, dacă facem exces, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, la un post TV. Practic, ar trebui să mâncăm de cel mult 3 ori pe an.



„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente", a explicat profesorul Ciurea.


Renumitul neurochirurg a oferit și alternativa: în loc să ne facem singuri poftă, gândind-ne la delicii culinare nesănătoase, mai bine ne instruit gusturile și să înlocuim tentațiile imediate cu altele poate mai puțin apetisante, dar mai benefice pentru sănătate.