MENIU

Povestea tulburătoare a femeii care nu mai putea mânca nimic. Cum arăta

Povestea tulburătoare a femeii care nu va mai mânca niciodată nimic. Cum arată
Povestea tulburătoare a femeii care nu va mai mânca niciodată nimic. Cum arată

Lisa Brown este o americancă de 38 de ani care, din cauza unei boli rare, nu mai putea mânca nimic.

Când avea 20 de ani, Lisa, din Wisconsin, se gândea că va absolvi facultatea, că se va căsători, va avea o familie numeroasă și o carieră de succes. S-a căsătorit în mai 2010 cu alesul ei, patrick Brown, iar nunta a fost așa cum și-o dorise ea. Însă un an mai târziu, viața ei avea să ia o întorsătură teribilă.

Începuse să slăbească brusc și nu se mai oprea. ”Inițial nu ne-am speriat”, mărturisește soțul Lisei, ”dar apoi ne-am dat seama că este ceva grav”.

De la 63 de kilograme pe care Lisa le avea când era adolescentă și poza ca model, ajunsese să cântărească 40. Începuse să vomite după fiecare masă, iar durerile o paralizau, scrie Daily Mail.

În ciuda tratamentelor pe care le-a încercat, abia peste doi ani i s-a pus un diagnostic corect. Suferea de sindromul de arteră mezenterică superioară (SMA), o boală digestivă rară în care intestinul subțire este parțial sugrumat, motiv pentru care mâncarea nu mai poate ajunge în stomac. Orice aliment solid care ajung în stomac se blochează aici, provocându-i greață, vărsături și dureri infernale. Anul următor a fost supusă unei operații, iar în urma intervenției Lisa s-a simțit mai bine. Însă câteva luni mai târziu a început să se simtă din nou rău. După câteva luni, s-a stins din viață.