MENIU

Povestea cutremurătoare a tinerei fără faţă: nici nu ştie dacă are ochi şi nas. "Sunt fericită aşa!"

<p>Povestea cutremurătoare a tinerei fără faţă: nici nu ştie dacă are ochi şi nas. "Sunt fericită aşa!" / Foto: Daily Mail</p>
<p>Povestea cutremurătoare a tinerei fără faţă: nici nu ştie dacă are ochi şi nas. "Sunt fericită aşa!" / Foto: Daily Mail</p>
<p>Povestea cutremurătoare a tinerei fără faţă: nici nu ştie dacă are ochi şi nas. "Sunt fericită aşa!" / Foto: Daily Mail</p>

Khadija Khatoon tăieşte în India, alături de părinţii săi. La 21 de ani, tânăra suferă de o afecţiune cunoscută sub numele de neurofibromatoză, o tulburare genetică în care din ţesutul nervos se dezvoltă tumori. Atenţie, imaginile sunt şocante!

O tânără de 21 de ani din India trăieşte, de la naştere, fără faţă. Khadija nici măcar nu ştie dacă are ochi sau nas, iar gura este o mică deschizătură aflată în partea stângă a capului.

În ciuda afecţiunii cumplite de care suferă, tânăra spune că este fericită aşa cum e. "Am fost creată aşa şi accept asta. Fac tot ceea ce ţine de mine. Dacă aşa mi-a fost dat să fiu, atunci o să trăiesc cu asta. Nu pot spune că mă împac cu ideea, dar am decis să trăiesc aşa cum sunt", a spus tânăra, citată de Daily Mail.

Încă de la naştere, tatăl său, Rashid Mulla, în vârstă de 60 de ani, şi mama sa, Amina Bibi, şi-au dat seama că ceva este în neregulă cu fetiţa lor. Nici până la vârsta de două luni micuţa nu-şi deschisese ochii.

"S-a născut cu pleoape groase, masive, şi arăta complet diferit de ceilalţi copii. Abia când am văzut că nu poate deschide ochii ne-am dat seama că ceva nu este bine. Am dus-o la spital. A fost internată şase luni, timp în care i-au fost făcute foarte multe analize. Într-un final, medicii ne-au spus că nu pot face nimic", a spus Amina.

Odată cu trecerea anilor, afecţiunea tinerei a devenit tot mai gravă. Pielea continua să-i crească într-un ritm alert.

"După ce doctorii ne-au spus că nu pot face nimic pentru fiica noastră ne-am întors acasă", a continuat mama tinerei.

Khadija nu a fost niciodată la şcoală, iar tot ce ştie a învăţat de la fraţii săi, Rutpaul şi Muzzafar, dar şi de la cele trei surori care, în prezent, sunt căsătorite şi aşezate la casele lor.

"Nu am niciun prieten, dar am lângă mine familia. Ei sunt prietenii mei şi îi iubesc foarte mult. Părinţii mei sunt lumea mea. Nu vorbesc cu străinii. Asta sunt şi aceasta este viaţa mea. Îmi petrec zilele în meditaţie, vorbind cu mama mea despre viaţă în general sau plimbându-mă în jurul casei. Îmi place să beau ceai. Sunt fericită aşa", a spus tânăra.

"Doctorii ne-au spus când era micuţă că, dacă va fi supusă unei intervenţii chirurgicale, ar putea muri. Acum, fiica noastră este mare şi a decis să nu se opereze pentru că nu vrea să-şi piardă viaţa", mai spune mama tinerei.

Cu toate acestea, doctorii sunt dispuşi să facă o serie de investigaţii pentru a stabili dacă afecţiunea de care suferă tânăra îi pune în pericol viaţa. În prezent, tatăl său poartă mai multe discuţii cu medicii pentru a stabili dacă Khadija poate fi sau nu operată.

Mai multe articole despre:
femeie fără faţă Khadija Khatoon