MENIU

Postul intermitent ar putea inversa diabetul de tip 2. BENEFICIILE neștiute ale unui plan de dietă bazat pe alternanța orelor de masă

Cum apare diabetul. Simptomele pe care toată lumea le ignoră

Postul intermitent ar putea inversa diabetul până la o glicemie medie de mai puțin de 6,5% (remisiune completă) până la cel puțin un an după întreruperea medicamentelor, potrivit unui nou studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. .

Dietele de post intermitent au devenit populare în ultimii ani ca metodă eficientă de slăbit. În postul intermitent, mâncatul este permis doar într-o anumită fereastră de timp.

Postul pentru un anumit număr de ore în fiecare zi sau consumul unei singure mese la fiecare câteva zile poate ajuta corpul să ardă grăsimi. Și, mai nou, cercetările arată că postul intermitent ar putea inversa diabetul și reduce riscul de boli de inimă.

Postul intermitent ar putea inversa diabetul

„Diabetul de tip 2 nu este neapărat o boală permanentă, pe tot parcursul vieții. Remisiunea diabetului este posibilă dacă pacienții pierd în greutate prin schimbarea dietei și a obiceiurilor de exerciții fizice”, a spus dr. Dongbo Liu, de la Universitatea Agricolă Hunan din Changsha, China.

„Cercetarea noastră arată că postul intermitent poate duce la remisiunea diabetului la persoanele cu diabet de tip 2, iar aceste constatări ar putea avea un impact major asupra celor peste 537 de milioane de adulți din întreaga lume care suferă de această boală”, spune el, potrivit Medical Xpress.

Citește continuarea pe Descopera.ro

Mai multe articole despre:
post post intermitent diabet