MENIU

Porsche Macan reacţionează "ciudat" la Testul Elanului. Ce spun inginerii Porsche

Inginerii publicaţiei suedeze Teknikens Varld au descoperit faptul că Porsche Macan se comportă diferit decât alte maşini la testul elanului, blocând roata faţă stânga. Porsche a reacţionat imediat, explicând că e vorba de un comportament voit şi normal, scrie automarket.ro.

Una dintre cele mai apreciate publicaţii suedeze, Teknikens Varld, a anunţat săptămâna trecută că Porsche Macan se comportă "ciudat" la testul elanului, în care maşina simulează ocolirea la viteze mari a unui obstacol apărut brusc pe şosea. În testul filmat al revistei scandinave, SUV-ul compact al celor de la Porsche blochează automat frâna pe roata din stânga faţă în mijlocul manevrei, obligând şoferul să rămână mai mult timp pe trasa secundară, echivalentă cu banda de pe contrasens în viaţa reală.

"Acest comportament este extrem de ciudat şi nu-l vedem foarte des, dar l-am observat din păcate pe mai multe exemplare Macan", afirmă în clip unul dintre cei care fac parte din echipa de testare a Teknikens Varld. Vezi clipul cu testul mai jos.

Porsche a răspuns imediat prin vocea unuia dintre inginerii mărcii, germanii susţinând că "problema" nu este de fapt o problemă, ci un element de siguranţă care previne răsturnarea maşinii în cazuri extreme.