MENIU

Plaje sălbatice foarte puțin cunoscute, de lângă România, unde poți să-ți faci concediul

Litoralul românesc este bogat în stațiuni unde poți merge în concediu, însă unele nu mai arată la fel de bine ca în trecut, iar altele sunt prea scumpe. Iată cinci plaje sălbatice aproape de România unde poți să mergi dacă vrei mai multă liniște.

Mamaia, Vama Veche, Eforie Sud, Costinești sunt câteva dintre stațiunile de la malul Mării Negre unde probabil ai mers și poate te-ai și plictisit de ele. Dacă vrei altceva și vrei să mergi la plajă fără să fii nevoit să pleci în Turcia sau Grecia, atunci aruncă un ochi peste aceste plaje sălbatice aproape de România.

Plajele din Bulgaria unde să-ți faci concediul de 1 mai

Între satele bulgărești Krapets și Ezerets găsești o plajă foarte lungă și frumoasă. Aceasta se află la doar 18 kilometri de vama României cu Bulgaria. Există o plajă și în satul Krapets, dar aceasta este mai turistică. Dacă vrei ceva mai sălbatic, atunci trebuie să mergi pe un drum prăfuit ce ajunge într-o pădure de pini, apoi pe malul mării. Aici este locul ideal să stai cu cortul. Ca să ajungi aici, faci stânga pe E87 în dreptul localității Ezerts.

Shabla este o altă plajă pustie și sălbatică ce se află foarte aproape de Ezerts și la 30 de kilometri de România. Aici este locul pentru cei care vor să se bucure de liniște și care vor să nu fie deranjați de nimeni. Ca să ajungi aici, de pe strada E87 mergi spre Shabla și urmează indicațiile către far.

Russalka Beach nu este sălbatică, dar este foarte frumoasă și nu este așa de aglomerată. Russalka este un sat de vacanță ce are și o plajă frumos amenajată. Există un complex acolo cu vile daca vrei să te cazezi. Plaja e mică, aflată între stânci, iar apa e limpede și albastră.

Dacă te afli în Bulgaria, atunci trebuie să ajungi și la golful Bolata despre care unii spun că este cea mai frumoasă plajă din Europa. Golful e în mijlocul Rezervației Naturale Kaliakra și e mărginit de maluri înalte. Priveliștea sus e foarte frumoasă, iar apa este caldă și albastră.

Mai multe articole despre:
călătorii plajă vacanţe