MENIU

Pilotul devenit erou: a aterizat de urgenţă pentru a salva viaţa unui câine

Pilotul unui avion al companiei Air Canada s-a transformat în erou, după ce a făcut o aterizare de urgenţă pentru a salva viaţa unui câine.

Aeronava zbura din Tel Aviv către Toronto, când, în timpul călătoriei, o defecţiune a apărut la sistemul de ventilaţie al calei. Acolo, într-o cuşcă specială, se afla şi Simba, buldogul francez al unuia dintre pasageri, scrie citynews.ca.

Aşadar, pentru ca viaţa patrupedului să nu fie pusă în pericol, pilotul a cerut permisiunea să facă o escală în Frankfurt, Germania. Câinele a fost scos din cală şi mutat într-un alt avion, continuându-şi călătoria spre Canada separat de stăpânul lui.

Cei doi s-au reunit ulterior pe Aeroporstul Pearson, adică la destinaţie.

„Este câinele meu, este precum copilul meu. Înseamnă totul pentru mine”, a spus proprietarul animalului.

Zborul iniţial a avut o întârziere de 75 de minute, iar costurile companiei aeriene au crescut cu 10.000 de dolari din cauza combustibilului consumat în plus, dar specialiştii în aviaţie susţin că pilotul a luat o decizie corectă.

„Căpitanul este responsabil pentru toate vieţile aflate la bord, fie că e vorba de oameni sau un K-9 (robot din serialul „Doctor Who”, n. red)”, a explicat Phyl Durby.