MENIU

Papușa Barbie – subiect pentru creatorii de modă

Păpușa Barbie a devenit un simbol încă de la prima lansare din anul 1959. Brandul producator, Mattel, doreste să (re)atragă atenția și organizează în curând o expoziție ce va avea loc într-o vilă privată din Paris.

Cativa designeri au reinterpretat imaginea papusii si i-au schimbat aspectul si imbracamintea. Vor fi prezentate inca 10 papusi, ce au fost fotografiate in trecut la Studio Harcourt Paris.

Barbie este o parte importanta din industria de jucarii de peste 50 de ani iar in prezent, reda 50 de nationalitati si profesii diferite. Personajul a reprezentat femeile cu cariera de arhitect, veterinar, jurnalist, astronaut sau designer de moda.

De-a lungul timpului, au existat nenumarate controverse, criticile fiind adesea centrate in jurul faptului ca fetitele considera papusa Barbie ca un model pe care vor incerca sa-l imite. Se promoveaza o idee nerealista a imaginii corpului, pe care cei mici vor dori sa o copieze. Desi a fost frecvent o tinta de parodie si subiect in cateva procese intentate de firma producatoare, exista, conform estimarilor Mattel, peste 100.000 decolectionari avizi. Acestia sunt dispusi sa ofere sume enorme la licitatii,mai ales pentru papusile vintage. Prima Barbie se vindea cu 3 dolari in 1959, iar acum aceeasi versiune a ajuns la 3.552 dolari la o licitatie pe eBay in 2004.

In ultimii ani, brandul a vandut o gama larga destinata in mod specific colectionarilor, inclusiv versiuni din portelan, reproduceri si reprezentari ale papusii ca personaj din diverse filme sau colaborari cu nume mari din industria modei. Toate acestea au ridicat costurile.

 Citeste continuarea articolului: www.marcadelux.ro

Mai multe articole despre:
Barbie păpuşă Barbie