MENIU

Pandişpan de casă pufos. Cea mai simplă rețetă - Secretul preparării este cunoscut de puțină lume

Pandişpan de casă pufos. Cea mai simplă rețetă - Secretul preparării este cunoscut de puțină lume

Pandișpan de casă pufos. Este cea mai simplă rețetă de pandișpan, fraged de ți se topește în gură.

Pandișpan de casă pufos. Ingrediente

-Ouă-10 bucăţi;

-Zahăr-o cană şi jumătate;

-Făină-o cană şi jumătate;

-Apă-şase linguri;

-Ulei-şase linguri;

-Zeamă de lămâie-o linguriţă;

-Sare-un vârf de cuţit;

-Coaja de la o portocală;

-O sticluţă de rom şi una de vanilie;

-Stafide şi nuci-câte 25 de grame

***Atenție! Ouăle folosite la pregătirea preparatului trebuie lăsate la temperatura camerei cu cel puţin trei ore înainte de a separa albuşurile de gălbenuşuri.

Pandișpan de casă. Mod de preparare

După separarea albușurilor de gălbenușuri, se stropesc albuşurile cu puţină zeamă de lămâie şi sare. Apoi se bat din ce în ce mai repede până se vor face spumă. Se pune apoi zahărul şi amestecăm permanent, punem în două reprize apa clocotită şi uleiul, amestecând mereu după fiecare ingredient adăugat.

Peste gălbenuşuri vom pune puţin zahăr şi sare, iar după 15 minute le vom bate uşor cu telul sau le vom amesteca cu mixerul, punând coaja de portocală şi esenţele de rom şi vanilie.

Peste albuşurile bătute punem gradual câte două linguri de făină, iar apoi punem şi gălbenuşurile, amestecând de jos în sus compoziţia.

Se potrivește cuptorul la 160 de grade şi îl lăsăm să se încingă, pregătind apoi două tăvi unde vom coace pandişpanul. Ungem tăvile cu ulei şi le tapetăm cu făină, având grijă să înlăturăm surplusul de făină.

Punem jumătate din compoziţie, presărăm stafidele şi nucile tocate mărunt, adăugând apoi şi restul de compoziţie, cu menţiunea că aceasta nu trebuie să depăşească jumătate din înălţimea tăvii.

Dacă se doreşte să se adauge şi cacao, vom păstra o treime din compoziţie, pe care o vom amesteca cu cacao şi o vom adăuga în formă sinusoidală după ce am pus primul strat.

După aceea, băgăm apoi tăvile la cuptor şi le lăsăm timp de 30-35 de minute, urmând să verificăm cu o scobitoare dacă aluatul s-a pătruns bine.

După ce aluatul nu se mai prinde de scobitoare, vom închide focul şi vom lăsa uşa la cuptor întredeschisă, astfel încât pandişpanul să se răcească treptat pentru a-l împiedica să se aplatizeze, adică să se lase, din cauza diferenţei mari de temperatură.

Îl lăsăm să se răcească timp de câteva ore pentru a se putea desprinde uşor de pe pereţii tăvii şi a putea fi tăiat felii fără a se fărâmiţa.

Poate fi servit după ce presărăm zahăr pudră sau cocos deasupra. Sau poate fi servit cu înghețată sau orice cremă, budincă dorim sau niște fructe.

Sursa