MENIU

OSCAR 2014. Bijutierii americani aşteaptă cu sufletul la gură gala premiilor Oscar

Mai sunt doar câteva zile până la fastuoasa ceremonie de decernare a premiilor Oscar, iar vedetele ce vor păşi pe covorul roşu şi-au ales deja ţinutele.

Naomi Watts, Jennifer Garner sau Zoe Saldana sunt câteva dintre divele de la Hollywood ce au ales să închirieze bijuterii extravagante pentru seara cinematografiei americane. Potrivit presei de peste Ocean, cele mai frumoase femei din showbiz vor purta podoabe de zeci de milioane de dolari.

Oamenii de rând nu pot decât să viseze la bijuteriile create de către cei mai cunoscuţi artizani americani. În fiecare an, aceştia îşi închiriază podoabele starurilor dornice să arate spectaculos pe covorul roşu.

Oamenii mă întreabă mereu de ce ar vrea vedetele să împrumute bijuterii dacă au atât de mulţi bani. Poate este greu de înţeles, dar covorul roşu se aseamănă cu o prezentare de modă. Nu contează dacă deţin sau nu bijuteriile. Contează doar imaginea creată, ca o operă de artă.

Bijutierii lucrează îndeaproape cu vedetele, atunci când aleg bijuteriile potrivite. În unele cazuri, starurile sunt ţinute sub supraveghere pe toată durata evenimentului monden, pentru ca producătorii să se asigure că podoabele nepreţuite sunt în siguranţă. Potrivit jurnaliştilor, Kelly Osbourne a participat la Globurile de Aur alături de o gardă de corp angajată chiar de către firma de bijuterii.

Actriţele ce vor defila pe covorul roşu din Hollywood vor putea alege atât creaţii noi, cât şi podoabe "vintage", care au fost purtate cândva de nume celebre ca Grace Kelly sau Ginger Rogers.