MENIU

Obiceiuri alimentare care-ti afecteaza sanatatea

<p>Cum corectăm excesele alimentare făcute de Paşte. Este &icirc;nfometarea o alegere bună?</p>

Spune-ne ce obiceiuri alimentare ai si-ti spunem cum stai cu sanatatea! Desi anumite reguli alimentare sunt considerate litera de lege pentru un regim de viata echilibrat, chiar si in domeniul nutritiei se mai strecoara mituri ce ne pot afecta sanatatea. Iata care sunt acestea:

Mit 1: Degresat sau fara zahar inseamna fara calorii

Adevarul este ca in cele mai multe cazuri etichetele care afiseaza “ Degresat“ sau “Fara zahar“ sunt doar capcane, deoarece din dorinta de a crea un produs care sa fie in primul rand gustos, producatorii compenseaza lipsa grasimii cu mai mult zahar sau potentiatori de arome si sare, iar zaharul este inlocuit la randul lui cu exces de sodiu, faina sau chiar grasime. Toate aceste alimente care creeaza imaginea unui produs gustos si bun pentru silueta, doar adauga calorii prin diferite arome artificiale. Cel mai sigur este testul etichetei, care poate determina daca produsul este intr-adevar sanatos prin verificarea ingredientelor.

Mit 2 – O alimentatie scazuta in sodiu este indicata tuturor

Sodiul este un mineral important pentru organism ce ajuta la buna functionare a sistemului muscular si nervos, astfel ca este recomandat ca acesta sa fie mentinut la un nivel echilibrat.

Mult timp s-a discutat despre efectul negativ al sodiului asupra presiunii arteriale si despre riscul crescut de aparitie a bolilor de inima. Desi este adevarat ca sodiul creste intr-o masura mica tensiunea arteriala, diminuarea cantitatii zilnice de sodiu nu aduce beneficii ci poate creste nivelul trigliceridelor si al colesterolului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Mai multe articole despre:
mâncare dietă alimente regim