MENIU

O geantă pentru a impresiona - un ghid elegant despre asortarea genților cu rochiile (P)

Pentru femei, moda este o modalitate prin care își exprimă personalitatea. Iar accesoriile sunt cele care transformă complet o ținută. Însă, mai presus de toate, geanta este un element esențial, fiind una dintre piesele definitorii ale unei ținute. Cum alegi o geantă care să impresioneze și să-ți completeze în același timp rochia? Descoperă câteva idei care te vor ajuta să obții un look impecabil.

Cum asortezi gențile și rochiile în funcție de modele? Alege stiluri care se îmbină armonios

Ca și orice alt articol vestimentar, fiecare rochie are un anumit stil. De la clasic la boem, de la modern la retro, avem la dispoziție zeci de modele din care să alegem. Iar alegerea unei genți ar trebui să completeze acest stil. Poșetele sunt acel accesoriu care echilibrează întreaga ținută. De exemplu, pentru o rochie tip slip, poți opta pentru o geantă mică, stil baguette. Va completa perfect eleganța rochiei. Rochiile cu volane sunt îndrăznețe și sofisticate. Iar o geantă tip clutch reușește să definească perfect look-ul. Pentru o rochie clasică în stil retro, o geantă din piele cu elemente vintage poate să creeze o combinație plină de farmec. Alege rochii hugo boss cu detalii și texturi interesante și asortează-le cu genți simple și elegante. Sau invers. Rezultatul va fi unul satisfăcător. 

Selectează culori, texturi și materiale care se completează

Pentru a-ți asorta cu eleganță gențile și rochiile, trebuie să ai în vedere culorile, texturile, dar și materialele din care sunt confecționate ambele articole. Spre exemplu, pentru o rochie neagră sau în ținute neutre, poți păstra paleta de culori și alege genți în aceleași nuanțe. Dacă ești îndrăzneață, optează pentru modele în nuanțe vibrante, cum ar fi o geantă roz. Pentru rochiile în nuanțe de alb, gențile în culori apropiate vor crea acel look curat, liniștit, minimalist. În schimb, dacă alegi o rochie în culori puternice sau cu imprimeuri, o geantă într-o nuanță neutră va aduce echilibrul necesar. Selectează o geanta Pinko pe MODIVO în nuanțe pastelate pentru a completa cu succes o rochie în aceleași culori.  

Pentru un impact major asupra întregului look, acordă atenție și texturilor și materialelor din care este confecționată atât geanta, cât și rochia. Gențile din piele se asortează perfect cu o rochie elegantă, în timp ce modelele din materiale textile sau piele întoarsă ori texturată, pot defini o rochie casual. Acest mixt de texturi mențin echilibrul și armonia și oferă un plus de interes estetic. 

Dimensiunea și ocazia contează și ele - alege o geantă potrivită evenimentului și rochiei

Dimensiunea unei genți ar trebui să fie proporțională cu lungimea rochiei. Dacă porți o rochie lungă de seară, un plic elegant sau o poșetă de mână subțire sunt potrivite. Pentru rochiile mai scurte, și chiar vaporoase, poți opta pentru o poșetă cu lanț. De asemenea, ține cont și de ocazie, pentru că fiecare are propriul set de reguli în ceea ce privește accesorizarea. Pentru evenimentele de seară, elegante, poșetele decorate cu sclipici se asortează perfect. În schimb, pentru ținutele casual, dar pentru a păstra totuși un stil elegant, poți selecta un crossbody din piele.

La final, nu trebuie să uităm că fiecare femeie are propriul stil. În modă, nu există regulei stricte, ci mai degrabă sugestii și idei pe care le poți adapta în funcție de stilul tău personal. Alege rochiile și gențile care îți plac. Testează, combină texturi și culori și bucură-te de un întreg proces prin care îți vei construi un stil autentic. 

Mai multe articole despre: