MENIU

O adolescentă româncă, lăudată în presa din Italia. I-a uimit pe toţi

Sara Alecu, fiica unor români stabiliţi în Italia, a fost lăudată în cunoscuta publicaţie Corriere della Sera pentru performanţele ei şcolare.

"Sara, la romena instancabile che sbanca i test alla Manzoni" - aşa a titrat Corriere della Sera materialul despre Sara Alecu, cea mai bună elevă de la liceul lingvistic Manzoni, din capitala Lombardiei.

Fiica unui tâmplar şi al unei îngrijitoare, adolescenta a reuşit să fie prima pe lista de admintere la liceu, deşi a trebuit să se "lupte" cu alţi 1.300 de tineri de vârsta ei. 

"Examenul este dificil, nimeni nu a dat niciodată toate răspunsurile exacte şi ea l-a trecut cu puţine erori", a povestit directorul instituţiei de învăţământ, Giuseppe Polistena. "Elevii străini, după cum vedem la şcoală, sunt dotaţi cu o determinare extraordinară (...) Ea a răspuns foarte bine atât la partea logică, cât şi la cea de cultură. În timp ce majoritatea adolescenţilor a căzut la partea a doua, la fel ca în anii trecuţi", a adăugat el.

Potrivit gazetaromaneasca.ro, Sara, în vârstă de 13 ani, s-a pregătit serios pentru examen.

"Am început să studiez în octombrie – explică. Am făcut exerciţii pe întrebările testelor din anii trecuţi, apoi aprofundam, citeam ziarele pe internet, ascultam emisiunile de ştiri. M-a ajutat mult şi profesoara mea de italiană", a povestit ea. "La Manzoni fac după-amiaza cursuri gratuite de cinematografie, abia aştept să încep! Am ales acest liceu şi din acest motiv, pentru că predau multe alte lucruri în afara limbilor străine. Este şcoala pe care mi-o doream", a mai spus Sara Alecu în cele din urmă.