MENIU

Nume magice - 13 și 18. De ce sunt atât de importante în numerologie și astrologie?

În epoca modernă, numerele 13 și 18 au căpătat o importanță deosebită, chiar și pentru oamenii care nu se consideră a fi superstițioși. E vorba, de fapt, de influența psihologică a unei tradiții transmise din generație în generație, vreme nu de sute de ani, ci de milenii.

Cele două numere au fost asociate cu diverse semnificații și superstiții de-a lungul timpului. De exemplu, numărul 13 este adesea considerat un număr ghinionist în multe culturi. Acest lucru se datorează unor evenimente istorice și religioase, precum trădarea lui Iuda Iscarioteanul în Cina cea de Taină sau arestarea Cavalerilor Templieri într-o zi de vineri, 13 octombrie, potrivit Formula As.

Pe de altă parte, numărul 18 este asociat cu norocul și prosperitatea în multe culturi, fiind considerat un număr norocos în tradiția chineză și în alte culturi asiatice.

 

Aceste semnificații și superstiții legate de numere pot varia în funcție de cultură și tradiție. Chiar și oamenii care nu cred în superstiții pot fi influențați de aceste tradiții și să acorde o atenție specială numerelor 13 și 18.

Mai multe articole despre:
numere magice 13 18 horoscop numerologie