MENIU

Nu știi ce să-i dăruiești iubitei tale? Orhideea Vanda – cea mai frumoasă dintre flori (P)

Orhidee Vanda

Orhideea Vanda este una dintre speciile de orhidee cele mai populare și îndrăgite, reprezentând un cadou minunat pentru iubitorii de flori, împreună cu orhideea Phalaenopsis. Orhideea Vanda este extrem de elegantă și este dăruită deopotrivă atât persoanelor dragi, cum sunt iubita, soția sau mama ta, cât și în aranjamentele florale protocolare pentru șefi sau parteneri de afaceri, ori pentru evenimentele speciale.

Dacă tocmai ai primit o orhidee Vanda și nu știi cum să o îngrijești pentru a te bucura cât mai mult timp de ea, iată câteva sfaturi și recomandări venite din partea specialiștilor.

Tehnici de îngrijire a  orhideei Vanda

Orhideea Vanda trebuie îngrijită în funcție de anotimp, astfel că regulile care se aplică vara sunt diferite de cele pentru iarnă. Vara, orhideea trebuie udată de două ori pe săptămână prin imersiune. Imersiunea este tehnica prin care ghiveciul se scufundă în apă pentru ca rădăcinile să primească cantitatea de apă de care are nevoie. Pe timpul iernii, orhideea se udă o singură dată pe săptămână.

Temperatura la care orhideea de dezvoltă normal variază între 17 și 28 de grade Celsius.

În ceea ce privește lumina, un alt factor foarte important în dezvoltarea orhideei, aceasta suportă soarele direct, dar preferă totuși lumina indirectă. După cum știi deja, expunerea florilor direct în bătaia soarelui poate arde frunzișul verde care înconjoară tulpina centrală.

Orhideea Vanda ar trebui să stea lângă cea mai luminoasă fereastră din casă, iar cu timpul aceasta trebuie mutată în alte camere pentru a se bucura cât mai mult timp de lumina maximă posibilă.

Fertilizarea orhideei Vanda

Prin comparație cu alte tipuri de orhidei, orhideea Vanda are nevoie de o cantitate mai mare de îngrășământ. În perioada de creștere activă este necesar sa se efectueze fertilizarea cu un ingrasamant special pentru orhidee o dată pe săptămână. Iarna va fi suficient sa îi schimbi îngrășământul o dată pe lună. Atunci când fertilizezi orhideea, fii foarte atentă la instrucțiunile de folosire deoarece o plantă care va primi o cantitate insuficientă de îngrășământ nu va fi plină de vitalitate și nu va înflori cât trebuie. De asemenea, dacă orhideea primește prea mult fertilizator, acest lucru îi va dăuna, iar plantele vor fi prea slabe și vârfurile prea șubrede.

În ceea ce privește vasul în care stă orhideea, acesta va trebui schimbat foarte rar, deoarece orhideele sunt flori sensibile cărora nu le place să fie deranjate.

Dacă orhideea Vanda devine prea lungă, cel mai bine ar fi sa o tai. Tunderea orhideei este necesară în situația în care orhideea nu mai arată bine sau și-a pierdut frunzele din zona de jos. Asigură-te că în partea tăiată nu exista mai mult de 3-4 rădăcini sănătoase.

Orhideea Vanda nu este pretențioasă în îngrijire, iar pentru a te bucura cât mai mult timp de ea trebuie să urmezi doar câteva reguli simple. Astfel de modele de flori minunate găsești la Maison d'Or- florarie online.

Mai multe articole despre:
orhidee flori online orhidee vanda