MENIU

Negresa de post cu gem de prune - prăjitura de care te vei îndrăgosti

Negresă de post/ Captură foto Pinterest

Copilăria miroase a bunătăți, chiar și în perioada postului, atunci când buncii își folosesc toată priceperea și talentul pentru a crea cele mai frumoase amintiri nepoților lor. Cu atât mai mult atunci când este vorba despre o rețeță de prăjituri, atât de gusoasă și de aspectoasă încât cu ușurință o poți confunda cu o prăjitură "de dulce". Negresa de post cu gem de casă este o astfel de prăjitură. Ea ne poartă în timp pentru că și acum, după atâția ani, are darul acela absolut magic de a mirosi a copilărie, a povești la gura sobei și a bucurie.

Ingrediente:

- 250 ml apă
- 150 ml zahăr
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 300 g făină albă calitate superioară
- 4-5 linguri de gem de casă (de prune sau caise)
- 3 linguri rase de cacao pudră
- 1 linguriță de praf de copt

Opțional:

- 100 g fructe confiate (stafide, caise, prune etc)
- 100 g nuci pisate sau nucă de cocos

Mod de preparare:

- într-un vas, amestecați apa, zahărul și uleiul

- separat se amestecă făina cu praful de copt și cacaoa și se adaugă la amestecul de mai sus

- compoziția astfel opținută se amestecă cu mixerul astfel încât să nu fie cocoloașe, apoi adăugați gemul și continuați să amestecați până la omogenizarea completă a compoziției obținute

- se adaugă nucile pisate și fructele uscate tăiate în cubulețe mici. Toul se amestecă bine

-  aluatul obținut se toarnă într-o tavă adâncă, peste hârtia de copt. Se poate folosi și un vas pătrat de yena, dar nu uitați că și în acest caz trebuie folosită hârtia de copt înainte de a turna aluatul!

- tava se pune la cuptor timp de 35-40 de minute, la o temperatura medie. Pentru a verifica dacă aluatul s-a copt înainte de a scoate prăjitura din cuptor, puteți încerca cu o scobitoare. Dacă vi se confirmă că este copt, atunci o puteți scoate din cuptor și lăsa la răcit.

- se servește cu zahăr pudră sau nucă de cocos presărată deasupra, dar poate fi, de asemenea, așternut un strat subțire, dar extrem de crocant de nucă rasă, prăjită, sau alune prăjite.

Mai multe articole despre:
negresa negresa de post reteta prajitura