MENIU

Motivul pentru care astăzi trebuie să bei neaparat vin și să mănânci brânză

Vin

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua vinului cu brânză

Sărbătorită pe teritoriul SUA la 25 iulie, Ziua Naţională a Vinului cu Brânză (#WineandCheeseDay) le propune tuturor să se bucure de ceea ce pentru unii gurmanzi reprezintă cea mai bună pereche culinară: brânza şi vinul.

Sunt recomandate în special sortimentele de brânzeturi şi vinuri care provin din acelaşi areal geografic. Un exemplu desăvârşit este cel al regiunii viticole franceze Brie, renumită pentru vinurile sale tanice aşa cum este Beaujolais, vinuri care merg de minune lângă la fel de celebra brânză de Brie.

În general, susţin experţii, vinurile albe tinere, cu aciditate mare, se asociază cu brânzeturile proaspete si moi, iar vinurile roşii, maturate, cu brânzeturi tari, maturate.

Mai multe articole despre:
mancare