MENIU

Miracol sau reuşita medicinei? O tânără declarată moartă a adus pe lume un copil sănătos

O femeie din  SUA, însărcinată şi aflată în moarte cerebrală, a fost ţinută în viaţă aproape 2 luni de zile. Medicii au hotarât  să recurgă la această manevră pentru ca evoluţia sarcinii să continue, iar bebeluşul să fie adus pe lume, relatează nydailynews.com.

Karla Perez, o femeie în vârstă de 22 de ani, din Nebraska - SUA, era însărcinată în 22 de săptămâni. În februarie, în urma unei hemoragii intracraniene, a fost declarată în moarte cerebrală. Medicii s-au hotărât să o ţină în viaţă cu ajutorul aparatelor, pentru ca cel de-al doilea fiu al ei să fie adus pe lume. După aproape 60 de zile, sarcina a fost dusă la bun sfârşit, iar copilul a rezistat. A fost adus pe lume printr-o operaţie de cezariană şi a cântărit aproape 1 kg. Starea copilului este stabilă şi nu au fost înregistrate complicaţii severe.

"Echipa noastră a făcut un salt uriaș prin  credință", a declarat Sue Korth, vicepreşedintele maternităţii din Nebraska. După 1999, Karla este prima femeie care a adus pe lume un copil, deşi era declarată moartă şi ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor. "A fost o încercare grea, dar am reuşit. Nu mulţi inaintea noastră au îndrăznit să facă ce am făcut noi", a declarat medicul Andrew Robertson, unul din medicii care s-au ocupat de Karla. "Pierderea Karlei este grea, dar moştenirea ei este remarcabilă", a adăugat medicul.

sursa: stiritvr.ro.