MENIU

Mini tarte cu cremă de cafea și alune caju. Perfecte pentru un răsfăț dulce și sofisticat!

Mini tarte cu cremă de cafea și alune caju. Perfecte pentru un răsfăț dulce și sofisticat!

Mini tartele cu cremă de cafea și alune caju se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă! 

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu cremă de cafea și alune caju.

Rețetă de Mini tarte cu cremă de cafea și alune caju

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Ce să amesteci în cafeaua de dimineaţă ca să slăbești văzând cu ochii

Rețeta este pentru 4 persoane

Ingrediente

Ingrediente pentru mini tarte:
- 125 g unt
- 3 linguri zahăr
- Un praf de sare
- 250 g făină
- 1 ou
- 1 linguriță cacao

Ingrediente pentru crema de cafea:
- 5 ouă întregi
- 200 g zahăr
- Un praf de sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 15 g pudră de ness 
- 300 g unt gras (moale, la temperatura camerei) 

Ingrediente pentru decor:
- Alune caju (mărunțite sau întregi, după preferință)

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitat e de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

După ce oră e recomandat să nu mai consumi cofeină pentru un somn odihnitor, sfaturile specialiștilor

Mod de preparare

  1. Vom pregătii aluatului pentru mini tarte. Asigurați-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei, pentru a ne apuca de amestecare. Într-un bol mare, mixați untul cu zahărul și sarea până devine o compoziție cremoasă. A venit timpul sa adăugam si oul și continuați să mixați până la omogenizare.
  2. Mai departe, ne vom ocupa de incorporarea ingredientelor uscate.

 

  • Cerneți făina împreună cu cacaua și adăugați-le treptat în compoziție, amestecând până se formează un aluat omogen. A venit momentul sa ne ocupam de răcirea lui. Formați o bilă din aluat, înfășurați-o în folie alimentară și lăsați-o la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
  • După acest interval de timp, întindeți aluatul pe o suprafață ușor pudrată cu făină, până la o grosime de aproximativ 3-4 mm si începeți formarea tartelor.
    1. Decupați cercuri din aluat și așezați-le în formele de mini tarte. Presați ușor aluatul în forme și tăiați excesul de pe margini. Acum ne vom ocupa de coacerea lor. Înțepați baza tartelor cu o furculiță pentru a preveni umflarea și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 10-12 minute sau până devin aurii. Lăsați-le să se răcească complet înainte de a adăuga crema.n acest timp, ne vom ocupa de pregătirea cremei de cafea, dar si de pregătirea ingredientelor. Asigurați-vă că untul este moale, la temperatura camerei. Prin baie de aburi o vom prepara, iar într-un bol termorezistent, amestecați ouăle, zahărul, praful de sare și zahărul vanilat. Așezați bolul deasupra unei cratițe cu apă fierbinte (baie de aburi), având grijă ca baza bolului să nu atingă apa. Gătim crema, batem constant compoziția cu un tel până devine groasă și cremoasă (aproximativ 10 minute). Adăugați pudra de ness și continuați să amestecați până la omogenizare. Luați bolul de pe baia de aburi și lăsați compoziția să se răcească complet. Într-un alt bol, mixați untul până devine pufos.

Citește continuarea aici

Alternative la consumul de cafea prin care îți poți crește energia în mod sănătos. De ce le recomandă specialiștii

 

Mai multe articole despre:
mini tarte crema cafea