MENIU

Mihaela Grindean a lansat primul album și o piesă care ar putea fi imnul vânătorilor

Mihaela Grindean a lansat, pe 8 octombrie, la Casa de Cultură a studenților din Cluj-Napoca, primul său album, intitulat “Vânătoru-i vânător”. Evenimentul, la care au mai luat parte Ioan Dordoi, Mariana Deac, Ionuț Fulea sau Aurel Tămaș, a fost unul de succes!

Pentru realizarea albumului, Mihaela Grindean a colaborat cu maestrul Ovidiu Barteș. Artista a optat în studio pentru o orchestră impresionantă, ce a adunat 30 de instrumentiști profesioniști din mai multe zone ale țării. Albumul cuprinde 13 melodii, în care fiecare persoană să se poată regăsi.

Sunt piese cu ritmuri și tematici  diferite, toate având în comun natura. În toate melodiile se regăsește un tablou care întruchipează ceva din mediul înconjurător. Creația care dă titlul albumului se dorește a fi un imn al vânătorului. Este o piesa care descrie procesul în sine, la diferite specii de vânat, cu un text pe alocuri puțin satiric (fiecare strofă descrie un anumit tip, exemplu fiind vânătoarea de mistreți sau la vânat mic, gen păsări).

“Iubesc viata și muzica. M-am născut la țară, în satul Suceagu din județul Cluj, am luat pentru prima dată contact cu muzica la grădiniță, unde obișnuiam să cânt pe treptele clădirii pe care le foloseam drept scenă pentru a da spectacol în fața colegilor. Clasa a I-a mi-a  scos în cale primul instrumentist, învățătorul meu drag Cioaza Pavel, cu care am început să cânt și să prind gustul dulce al cântecului românesc. Familia a fost și este cel mai aspru critic al meu, dar și cel mai important susținător”, a povestit pentru CANCAN.RO, Mihaela Grindean.

Mai multe articole despre:
muzică Mihaela Grindean