MENIU

Mesajul unei celebre trupe, după tragedia din Paris:"Cum să facem pentru ca fericirea să câştige..."

Celebra trupă americană MGMT a publicat pe Facebook un mesaj emoţionant, după atentatele teroriste din Paris.

Formaţia MGMT a precizat că unul dintre membrii echipei care îi însoţeşte de obicei în turneele lor a fost rănit în atacul de la Bataclan, iar un altul a murit.

"Iubim Franţa. Iubim Parisul. MGMT a avut norocul să cânte la Bataclan de câteva ori, inclusiv în trei seri consecutive, în toamna lui 2010. Oamenii din Franţa şi din Paris ne-au arătat mereu dragostea lor. Recunoştinţă nu este un cuvânt care să descrie suficient de bine ceea ce simţim acum", au scris membrii trupei pe reţeaua de socializare.

"Trei membrii ai echipei noastre se aflau la concertul Eagles of Death Metal, de la Bataclan. Delphine, (...) care ne-a dus în locuri minunate din Paris. Se afla la Bataclan. Este ok. Cumva, a scăpat teafără. Arnaud, parte a echipei de promoteri francezi, care ne-a văzut cântând la Glasslands, în New York City, în 2007, şi a spus 'vrem să vă aducem în Franţa'. Şi au făcut asta. (...) Arnaud a fost împuşcat în piept. Am înţeles că a fost dus la spital şi operat şi că va fi bine. Şi, de asemenea, am aflat că Nick Alexander, care a fost unul dintre cei mai buni membri ai echipei care s-a ocupat de vânzarea produselor MGMT. (...) Suntem doborâţi de durere să aflăm că Nick a fost una dintre victimele care nu au reuşit să supravieţuiască.

(...) Gândurile noastre şi energia noastră pozitivă le trimitem celor care au fost afectaţi de ceea ce s-a întâmplat la Paris, inclusiv alături de bunul nostru prieten de la The Wings şi Eagles of Death Metal, bateristul Julian Dorio. Noi facem muzică şi cântăm pentru a-i ajuta pe oameni să fie fericiţi. Este ceea ce fiecare trupă pe care am întâlnit-o îşi doreşte să facă. Fericirea, precum muzica, vine în forme şi stiluri diferite. Dar fericirea nu vine în modul în care am văzut aseara (în noaptea atentatelor din Paris, n. red). Cu toţii trebuie să ne gândim cum să facem pentru ca fericirea să câştige. (...) Te iubim, Franţa. Te iubim, Paris", au adăugat ei.

Peste 130 de persoane au murit, iar alte peste 300 au fost rănite în timpul atentatelor teroriste de la Paris. Dintre acestea, aproximativ 100 de spectatori şi-au pierdut viaţa după ce atacatorii au deschis focul în sala de concerte Bataclan.