MENIU

Măști de față pentru zilele caniculare de vară -  7 ingrediente speciale fac minuni pentru ten

Rețete speciale pentru față ce trebuie folosite în timpul zilelor călduroase de vară. Fac minuni pentru ten.

 

Iată câteva rețete pentru măști de față pe timp de caniculă, ce vor răcori și împrospăta pielea. Acestea hidratează și întineresc tenul.

 

Tonic cu Mentă


Ingrediente: 2 linguri frunze de Mentă, o cană de apă.

Puneți apa pe foc și când fierbe adăugați Menta și trageți imediat deo­parte. Lăsați vasul trei ore acoperit, apoi strecurați. Puneți lichidul într-un recipient de sticlă și păstrați-l în frigi­der, maximum 4 zile. Se pulverizează sau se aplică dimineața și seara, cu un tampon de vată, pe ten, gât și decol­teu. Tonifică și împrospătează pielea obo­sită și îmbătrânită și combate te­nul gras, cu pori dilatați, coșuri și ac­nee.

 

Tonic cu Busuioc


Ingrediente: 2 linguri flori şi frun­ze de Busuioc, o cană de apă.

Mărunțiți Busuiocul şi turnaţi o cană cu apă clocotită peste el. Lăsați vasul acoperit 20 de minute, apoi strecuraţi și puneţi lichidul într-un re­cipient de sticlă.

Se folosește dimi­neaţa şi seara, cu ajutorul unui tam­pon de vată, aplicat pe ten, gât și decolteu. Se păstrează la rece, maxi­mum 4 zile. Această reţetă dă o stră­lucire imediată pielii şi este foarte eficientă pentru acnee şi coşuri.

 

Mască de caise și iaurt


Ingrediente: două caise bine coap­te, o lingură iaurt.

Decojiți caisele, scoateți sâmburii, zdrobiți-le până se transformă într-o pastă, apoi amestecați-le cu iaurtul.

Întindeți pasta pe față și lăsați-o să acționeze 30 de minute. Clătiți cu apă călduță, apoi rece. Preparatul înmoaie și catifelează pielea uscată de soare.

 

Cremă cu zmeură și smântână


Ingrediente: un sfert cană zmeură proaspătă, o lingură smântână.

Zdrobiți zmeura cu o furculiță și amestecați-o cu smântâna, până la omo­genizare.

Întindeți preparatul pe față și decolteu și lăsați să acționeze 30 de minute. Clătiți cu apă caldă, apoi rece. Masca repară daunele cau­zate de soare. Totodată acționează și ca un mini-lifting, regenerează pielea și îi redă elasticitatea.

 

Comprese cu suc de castraveți


Ingrediente: castraveți proaspeți.

Obțineți sucul de castraveți, cu aju­torul storcătorului de fructe.

Apli­cați-l pe față, cu ajutorul unui tam­pon, apoi faceți comprese din tifon pe care le înmuiați în suc și le aplicați pe față. Lăsați să acționeze 30 de minu­te, după care spălați-vă pe față cu apă sau ștergeți-vă cu un tampon înmuiat în ceai de Mușețel. Sucul de castra­veți este ideal pentru hidratarea feței, asigurând pielii umiditatea ne­cesară pentru a o face să fie radiantă și fru­moasă.

 

Mască cu Mentă şi argilă

 

Ingrediente: 4 linguri argilă pul­bere, ceai de Mentă concentrat.

Se amestecă argila cu ceaiul de Mentă, până când se transformă într-o pastă groasă.

Întindeţi-o pe faţă şi pe gât şi lăsaţi-o să acționeze 15-20 de mi­nute. Îndepărtaţi-o apoi cu apă re­ce. Este o mască excelentă pentru te­nul gras şi mixt, închide porii şi, în timp, reglează producţia de sebum.

 

Sursa: Formula-as.ro