MENIU

Liderii politici britanici, personaje într-o parodie a legendarei pelicule "Trainspotting" - VIDEO

Un montaj video care îi transpune pe liderii politici britanici în trailerul legendarei peliculă "Trainspotting" a devenit viral în Marea Britanie. Realizatorii au folosit chipurile șefilor de guvern, de la David Cameron până la Rishi Sunak, suprapunându-le peste corpurile  personajelor din comedia neagră. Parodia a fost lăudată chiar de autorul cărții care a inspirat filmul, Irwine Wesh.

Ironia montajului stă în modul în care emblematicul monolog "Alege viața! Alege o carieră!", scris de Irwine Welsh, autorul cărții din care s-a inspirat filmul, este reinterpretat pentru a ilustra ipocrizia politicienilor care au condus Regatul Unit în ultimii 10 ani.

Tonul estre dat de actualul premier Rishi Sunak: "Alege Viața, alege (...) alege Cariera Mea, alege să ignori probleme oamenilor în timp ce-și compui o față normală."

Între prietenii cu apucături nepotrivite apare Boris Johnson, în timp ce monologul continuă - "Alege-ți prietenii (Ei, bine, nu dintre cei care muncesc)" (...) "alege să ai termenul guvernamental de valabilitate al unei salate (Theresa May), alege nepotismul, lingușitorii (...) Alege să mori singur într-un centru de îngrijire contaminat de COVID". 

Finalul îi aparține tot actualului premier, care incheie într-o notă cinită: "Am ales să nu aleg viața. Am ales populismul de scurtă durată (...) Cine are nevoie de căi ferate, când ai transport privat?"

 

 

 

"Trainspotting" a fost lansat în 1996, este regizat de Danny Boyle bazat pe romanul cu același nume de Irvine Welsh. Povestea unui grup de dependenți de heroină din anii '80 este clasată între primele 10 filme britanice din toate timpurile, iar în 2004 a fost votat cel mai bun film al tuturor timpurilor, într-o publicație din Scoțian  (țara unde se petrece acțiunea).