MENIU

Interpretare vise: 5 mesaje pe care nu ar trebui să le ignori

Cele mai comune vise şi explicaţiile lor

De multe ori avem tendinţa de a ignora visele şi de a nu le da nici o interpretare. Sunt totuşi câteva mesaje pe care creierul le transmite şi pe care n-ar trebui să le trecem cu vederea, mai ales atunci când acestea se repetă, aparent fără nici un motiv.

Visele recurente (care se repetă la un interval regulat – în fiecare noapte, săptămână, lună etc.) pot sublinia o slăbiciune, o teamă, o incapacitate personală de a controla ceva din viaţa reală, fie că este vorba de ceva din prezent sau din trecut.

Iată cele mai comune vise recurente şi ce interpretare le poţi da.

1: Îţi cade un dinte

Dacă ai tendinţa de a da acestui gen de vis o interpretare negativă, eşti departe de adevăr. Nu te paşte nici o primeşjdei. Trebuie însă să fii atent la ceea ce ai spus sau urmează să spui. Cumva ai bârfit pe cineva? Ai un secret pe care îl ţii departe de cei dragi? Ai spus cuiva ceva ce nu trebuia să spui? Ai dezvăluit secretul cuiva? Ai spus ceva la nervi şi n-ai fi vrut? Cam acestea sunt întrebările pe care ar trebui să ţi le pui atunci când visezi că ţi-a căzut un dinte. Dintele simbolizează de fapt capacitatea ta de comunicare. Încearcă să fii atent la ce-ţi iese din gură şi încearcă să-ţi îmbunătăţeşti abilitatea de a comunica cu ceilalţi.

2: Eşti urmărit

Cercetătorii spun că visul în care eşti urmărit este cel mai comun vis recurent în rândul femeilor. De fapt acest tip de vise îţi transmite că n-ar trebui să mai fugi de probleme, ci să le confrunţi pentru a scăpa de ele. Întrebările pe care ar trebui să ţi le pui sunt: De cine fug? Ce problemă trebuie să rezolv? Este vreo problemă pe care nu ştiu cum s-o rezolv? Am vreo obligaţie către cineva pe care nu ştiu cum s-o onorez? Am vreun secret din trecut de care fug şi sper să nu iasă la suprafaţa?

Nu poţi fugi la nesfârşit. Să eviţi o problemă, un obstacol, nu înseamnă că vei scăpa de ele. Nu faci decât să prelungeşti durerea şi anxietatea. Aceste vise vor dispărea în momentul în care vei avea curajul să înfrunţi problema.

3: Toalete murdare

Nu intrăm în toate detaliile „murdăriilor” întâlnite în vis. Însă trebuie să te gândeşti la toate lucrurile care te deranjează la toţi cei din jurul tău şi pe care nu ai curajul să le rosteşti în faţa lor. Întrebarea pe care trebuie să ţi-o pui este „Ce anume nu-mi permite? Incapacitatea de a spune ce te deranjează, de a-ţi exprima frustrările, duce la acumularea şi mai multor frustrări şi energii negative care te ţin pe loc, într-o „mizerie” emoţională. Şi cu cât acumulezi mai multă mizerie, cu atât îţi va fi mai greu să o cureţi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
vis interpretarea viselor