MENIU

Instalațiile de transport pe cablu din Valea Prahovei și Brașov, ÎNCHISE din cauza vântului puternic

Administratorii domeniului schiabil din stațiunea Sinaia au anunțat, sâmbătă, că, în cazul în care viteza vântului depășește limita siguranței, telegondola care urcă la Cota 2000 nu va funcționa pentru public. De asemenea, telescaunul Soarelui și telescaunul Dorului nu vor fi pornite din aceleași motive, deoarece instalațiile nu pot opera în condiții de siguranță din cauza vântului.

Telecabina și telegondola care urcă din Sinaia la Cota 1000 vor funcționa până la ora 17:00. În plus, pentru începători, funcționează babyski-ul de la Cota 1000, iar pârtia Nouă este deschisă și pregătită pentru schi.

Probleme legate de vântul puternic, care afectează funcționarea instalațiilor de transport pe cablu, sunt întâlnite și în Poiana Brașov. Primăria anunță că, sâmbătă dimineață, telegondola este în funcțiune și va fi pusă în mișcare și telecabina Kanzel.

”Se încearcă repornirea telescaunului Ruia, după ce a fost oprit din cauza rafalelor de vânt. Conform prognozei meteo, dacă vântul se înteţeşte, există riscul ca, după ora 11.00, instalaţiile care fac legătura cu partea superioară a masivului să fie oprite. Instalaţiile din partea inferioară: telescaunul Lupului şi cele două teleschiuri, Bradul şi Stadion sunt funcţionale”, au transmis oficialii Primăriei Braşov.