MENIU

Îngrijirea tenului pe timp de iarnă. Cum să o faci în mod corect

Ingrijirea tenului pe timp de iarna. Foto/Profimedia

Un ten frumos, strălucitor, bine hidratat și foarte sănătos este o carte de vizită importantă pentru femei. Iar iarnă, trebuie să șțîi că pielea are nevoie de o îngrijire mai atentă decât pe timpul verii din cauza temperaturilor scăzute, dar și a vântului.

Dacă vrei să ai un ten frumos în sezonul rece, trebuie să țîi cont de câteva sfaturi. Primul dintre acestea ar fi să acorzi atenție temperaturii apei cu care te speli pe față. Este recomandată utilizarea apei călduțe și nu a apei fierbinți, chiar dacă frigul ne-ar face mai degrabă să optăm pentru cea de-a două varianta. Apă trebuie să fie mai degrabă călduță pentru că o temperatura mai ridicată accentuează deshidratarea pielii.

Hidratarea tenului, un aspect important, mai ales în sezonul rece

Hidratarea este un aspect important de care este bine să țîi cont pe toată durata anului, însă căruia trebuie să ii acorzi o mai mare atenție când temperaturile sunt scăzute. Folosește o crema intens hidratanta pe care să o aplici dimineață, după ce te-ai spălat pe față și ai uscat tenul. Poți utiliza și o crema de noapte, condiția fiind că și această să hidrateze tenul în profunzime.

Fii foarte atentă la cremele din comerț pentru că multe dintre ele, deși îți promit un ten că de zeiță, au ingrediente care nu sunt deloc prietenoase cu tenul tău și care, pe timpul iernii, vor usca și mai rău pielea. Caută produse care conțîn uleiuri naturale, cum sunt cele de lavandă, jojoba sau mușețel.

Și iarna razele ultraviolete fac rău tenului

Asigura tenului tău și protecția împotriva razelor UV de care are nevoie. Și nu este o glumă. Chiar dacă este iarnă și soarele pare mai prietenos, nu e deloc așa. Așadar, dacă aplici fond de ten, caută unul de calitate care nu usucă tenul și conține și un factor de protecție UV.

Trebuie să mai șțîi că încălzirea camerei cu oricare dintre sistemele de încălzire disponibile usucă teribil aerul din acel spațiu. Așadar, fie îți cumperi un umidificator, măcar pentru dormitor, dacă nu și pentru alte camere în care petreci timp, fie, dacă foloseșți caloriferul, poți pune un vas cu apă pe acesta. Evaporarea apei din vas va crește gradul de umiditate din respectivul spațiu.

Temperatura din casă trebuie să fie aproape de 20 de grade

Și dacă tot am vorbit despre căldură, un sfat numai bun de urmat este să încerci să dormi la o temperatura de 20 de grade Celsius. Poate că pare frig, mai ales când te gândeșți și la frigul de afară, însă este o temperatura extrem de prietenoasă cu pielea ta.

Ți-am spus că este important să hidratezi cu atenție tenul, pielea, însă la fel de importantă este și hidratarea organismului. Poate că ți se pare că fiind ceva mai răcoare, nevoia ta de apă e ceva mai mică, însă treaba nu prea stă așa. Medicii spun că doi litri de apă reprezintă un necesar zilnic al organismului și pe timpul iernii.

Desigur, cantitatea de apă poate crește ușor pe timpul verii și dacă sunt susținute diverse activități fizice prin care se transpiră, iar corpul se deshidratează. Desigur, poate că pe timpul iernii, mai ales dacă este frig, te-ar putea ispiti mai degrabă o cană de ceai cald. Este, însă necesar să îți spun că, deși vine cu o serie de beneficii, ceaiul cald nu te va ajută să te încălzeșți, ba din contra, poate contribui la deshidratare. Încearcă să îl bei călduț, nu fierbinte.

Exfolierea săptămânală nu trebuie să lipsească

Te sfătuiesc să nu uiți de ritualul de îngrijire a pielii pe timpul iernii. Așadar, exfolierea săptămânală nu ar trebui să lipsească din acest ritual. Poți aplică o masca din argilă cu scorțișoară și puțînă lămâie sau poți curată tenul cu bicarbonat… important este să oferi pielii grijă de care are nevoie. Nu uită de gomajul cu fructe, deosebit de util pentru pielii fetei, mai ales că fructele adus și un plus de hidratare și vitamine.

Dacă simți că pe timpul iernii au nevoie de suplimente alimentare, cere sfatul medicului tău de familie și chiar al dermatologului. Te pot ajută cu produse care conțîn vitaminele și mineralele de care pielea, părul și unghiile tale au nevoie în sezonul rece.

O masca intens hidratanta nu a făcut rău nimănui niciodată

E un mic răsfăț pe care ți-l poți oferi săptămânal, eventual după gomajul despre care am vorbit mai sus. Dacă ești mai degrabă genul care preferă să se răsfețe la un salon, poți merge la cosmeticiană ta pentru tratamente de îngrijire și întreținere a tenului.

Nu uită să faci mișcare și pe timpul iernii. Ajută la o mai bună oxigenare a întregului organism și, dacă te și hidratezi corespunzător, tenul tău va avea un aspect sănătos. În plus, pielea este foarte tonifiată.

Sursa: cumsa.ro