MENIU

Îngrijirea tenului: De ce să folosești produse fitocosmetice? (P)

Îngrijirea tenului: De ce să folosești produse fitocosmetice?

Dat fiind faptul că pielea noastră este precum o carte de vizită, este mai mult decât necesar să avem grijă de ea, folosind produse potrivite tipului nostru de ten.

Astfel că, îngrijirea tenului este primul pas pentru menținerea frumuseții pielii. Pentru că zilnic suntem expuși la numeroși factori nocivi, precum stresul, fumatul și mai ales poluarea, pielea noastră este afectată de pete inestetice maronii, riduri sau acnee.

Pentru astfel de probleme, recomandate sunt cremele fitocosmetice. Însă, pentru o îngrijire corectă, este bine să știi ce tip de ten ai, ca să folosești produse potrivite. 

Așadar, tenul uscat este caracterizat de o piele lipsită de hidratare, predispusă la apariția ridurilor fine. În cazul tenului gras pielea produce prea mult sebum, iar acest lucru favorizează apariția acneei.

Tenul mixt este caracterizat de exces de sebum în zona T, în timp ce restul tenului este uscat. Și, nu în ultimul rând, tenul normal este caracterizat de o piele fină și catifelată și nu este predispus la o sensibilitate ridicată.

Dacă ți-ai identificat tipul de ten, iată multe detalii despre cremele fitocosmetice  și de ce să le alegi pentru ritualul de îngrijire:

Ce sunt produsele fitocosmetice

Scopul principal al produselor fitocosmetice este acela de a trata diversele dezechilibre ale pielii. Mai mult decât atât, acestea nu conțin parfum, coloranți, conservanți sau alte ingrediente care provoacă alergii. Acestea au în componența lor substanțe active care previn și tratează anumite imperfecțiuni ale pielii.

Cel mai important aspect pe care trebuie să-l știi despre produsele fitocosmetice este acela că ele sunt fabricate din extracte de plante și uleiuri esențiale, fiind realizate în urma mai multor studii elaborate.

De regulă, produsele fitocosmetice se găsesc în farmacii, iar în multe dintre aceste locuri există și persoane specializate care te ajută să alegi produsele potrivite pentru tipul tău de ten. De exemplu, produsele L’Erbolario, disponibile în farmaciile Sensiblu, sunt recomandate atât tenului matur, cât și celui tânăr.

Ele conțin ingrediente ce restabilesc echilibrul natural al pielii. În funcție de preferințe și nevoi, îți poți alege măști pentru ten, creme hidratante, articole pentru demachiere și multe alte produse. Acestea îmbunătățesc aspectul pielii, curăță în profunzime și protejează împotriva factorilor de mediu.

Diferența dintre produsele fitocosmetice și produsele cosmetice clasice

Diferența dintre produsele fitocosmetice și produsele cosmetice clasice este dată de ingrediente. Acestea nu conțin coloranți, conservanți - compușii alergenici care pot crea probleme. Ele acționează atât la nivelul pielii, cât și în profunzimea ei.

Mai exact, produsele fitocosmetice nu se adresează efectului (de exemplu erupțiilor cauzate de acnee), ci cauzei.

Mai mult decât atât, acestea nu conțin parfum, ingredient care provoacă reacții alergice. În plus, ele sunt noncomedogenice. Mai exact, aceste produse nu blochează porii pielii – situație care duce la apariția punctelor negre și inflamațiilor.

O altă diferență între produsele cosmetice clasice și cele fitocosmetice este aceea că cele din urmă hidratează corespunzător pielea și asigură îngrijirea necesară tenului sensibil. De multe ori, cremele care nu sunt fitocosmetice nu au efect intens și de durată, iar folosirea lor duce la piele uscată, lipsită de strălucire și iritată.

Așadar, dacă îți dorești ca pielea ta să fie sănătoasă, lipsită de imperfecțiuni, alege să folosești produsele fitocosmetice. Acestea sunt realizate din ingrediente naturale, nu au în compoziția lor alcool, coloranți sau parfum și, în plus, sunt noncomedogenice. Ele hidratează pielea în profunzime și au o putere mult mai mare de hidratare decât cremele obișnuite.

Specialiștii ne recomandă folosirea produselor fitocosmetice nu doar pentru că tratează diferite afecțiuni ale pielii, ci și pentru că previn îmbătrânirea prematură.

 

Mai multe articole despre:
fitocosmetice