MENIU

În cât timp trec arsurile solare? Cele mai eficiente remedii - Când e cazul să mergem la medic

În cât timp trec arsurile solare? Cele mai eficiente remedii - Când e cazul să mergem la medic

Dacă arsurile ușoare și moderate trec în câteva zile, cu creme speciale, analgezice sau chiar cu iaurt, în cazul arsurilor severe, putem ajunge de la plajă direct la spital. Un tratament corect pentru arsuri solare serioase poate preveni unele complicații, cum este suprainfecția bacteriană.

Modificările de la nivelul pielii variază în funcție de intensitatea expunerii. Edemul (umflătura) și eritemul (roșeața) sunt printre primele manifestări care apar la debutul arsurii. Ulterior, apar durerea, bulele sau veziculele pline cu lichid, precum și manifestări sistemice: cefalee (dureri de cap), greață, vărsături, oboseală. Toate pot merge până la deshidratare.

Arsura solară ușoară se rezolvă, de obicei, de la sine, rapid: în câteva zile de la încetarea expunerii.

Un tratament corect pentru arsuri solare include antiinflamatoare

„Managementul arsurilor implică un tratament simptomatic al pielii inflamate, rehidratare cu lichide și controlul durerii. Analgezicele, antihistaminicele și antiinflamatoarele nesteriodiene sunt eficiente pentru controlul atât al inflamației cutanate, cât și al durerii asociate.“

Dr. Pavelina Andrei, medic dermatovenerolog

 

Gelurile răcoritoare cu aloe vera și emolientele blânde lichide pot fi folosite pe pielea intactă, fără vezicule, în funcție de toleranță. Corticosterozii topici de potență slabă pot fi utilizați pentru beneficiile lor în reducerea simptomatologiei, potrivit medicului dermatolog.

Pași de urmat dacă ai suferit o arsură solară ușoară sau moderată

  • Evită re-expunerea la soare.
  • Aplică, în functie de toleranță, loțiuni de tipul „after sun“. Este bine să le aplici pe pielea încă umedă, după duș.
  • Rehidratează-te. Arsurile atrag apa la suprafața pielii, deshidratând restul corpului. Este important să bei mai multă apă decât de obicei sau să apelezi chiar la săruri de rehidratare pe parcursul întregii vindecări a arsurii.
  • Ia analgezice și antiinflamatoare nesteroidiene.

Se recomandă evitarea cremelor grase aplicate pe pielea afectată, precum și spargerea veziculelor sau a bulelor, dacă acestea s-au constituit.

Remedii naturiste pentru arsuri solare

Disconfortul cu care adesea se confruntă pacienții cu arsură solară ușoară poate fi ameliorat și prin remedii naturiste, la îndemâna oricărei persoane.

Citiți continuarea pe smartliving.ro

Mai multe articole despre:
remedii soare arsuri natural doctor