MENIU

Ți-ai cumpărat cel mai tare telefon Samsung? Acum poți afla dacă ai făcut o greșeală

Samsung a lansat anul acesta un super telefon. Doar că e disponibil în două versiuni, iar în România e doar una. În cazul în care ai cumpărat acest telefon, în versiunea disponibilă în România, e timpul să afli dacă ai făcut o greșeală. În cazul acesta, problema e cu bateria. Nu ține la fel de mult ca versiunile din alte țări și aceasta ar putea fi o problemă pe termen lung.

Există cele două versiuni de Samsung: cu procesor Snapdragon și cu procesor Exynos. Cel din urmă e produs de Samsung. În funcție de regiune, nu poți avea decât un model. Iar aici vine dilema: care model are o autonomie mai bună?

Samsung și-a făcut acest obicei de a echipa flagship-ul Galaxy S cu procesor de la Qualcomm sau cu propriul procesor Exynos. Tradiția a continuat și în acest an și dacă îți iei un S10 din SUA atunci vine echipat cu procesorul Snapdragon 855, iar dacă-l cumperi din România atunci telefonul va avea procesorul Exynos 9820.

Care telefon Samsung are o autonomie mai bună

Specialiștii de la PhoneBuff au pus cele două modele la test, iar câștigătorul a obținut victoria cu o marjă destul de mare. Pentru a ajunge la o concluzie, cele două modele de telefoane sunt trecute printr-o serie de teste (o oră fiecare) ce sunt realizate în laborator.

Testul a început cu o conversație telefonică de o oră. Poate că nu mai vorbești la telefon, dar e un parametru de măsurare relevant. Bateria ambelor modele s-a scurs cu 7%. Ceea ce nu este rău și nu există nicio diferență între cele două versiuni.

În testul de mesagerie (luminozitatea ecranului blocată la 200 de niți) modelul Exynos a scăzut cu 10%, iar modelul cu Snapdragon cu 9%.

Marea diferență dintre cele două telefoane a apărut în urma testului de tip stand by. Ambele modele au stat în stand by timp de 16 ore și S10 cu Snapdragon 855 a scăzut cu 8% până la 43%, în timp ce S10 cu Exynos 9820 a scăzut cu 17% până la 32%. O diferență foarte mare.

Mai multe articole despre:
telefon Samsung smartphone Android