MENIU

Guvernul care vrea să dea 10.000 de euro celor care schimbă diesel-ul cu o maşină electrică

Guvernul francez vrea să-şi modifice grila de impozitare pentru a favoriza renunţarea la modelele echipate cu motoare diesel de generaţie veche în favoarea vehiculelor electrice, scrie automarket.ro.

Francezii pregătesc un program guvernamental care să favorizeze renunţarea la vehiculele cu motoare diesel de generaţie veche şi înlocuirea acestora cu maşini electrice. Potrivit Ministrului Energiei din Franţa, Segolene Royal, guvernul ar putea să le plătească celor care renunţă la un autovehicul mai vechi de 13 ani echipat cu motorizare diesel pentru un vehicul electric o primă de până la 10.000 de euro.

În paralel, vor fi introduse măsuri care să descurajeze deţinerea de autovehicule poluante, fiind în discuţie restricţii de circulaţie în centrele oraşelor mari şi nu numai. Statisticile spun că aproape 80% dintre autovehiculele din Franţa sunt echipate cu motoare diesel, explică cei de la Automotive News, deci această schimbare este importantă atât pentru francezi, cât şi pentru jucătorii importanţi ai industriei auto.

Mai multe articole despre:
guvern euro schimb maşină electrică diesel