MENIU

A vizitat toate ţările din lume, dar România se află în topul preferinţelor lui. "Te va uimi"

Are 37 de ani, iar până la această vârstă a reuşit să viziteze toate cele 198 de ţări de pe glob. Originar din Norvegia, Gunnar Garfors spune că fiecare zonă are farmecul ei, dar atunci când vine vorba să facă recomandări de călătorie, recomandă, în primul rând, România.

Recent, Gunnar Garfors a alcătuit pentru Business Insider un top al ţărilor în care orice persoanp ar trebui să călătorească măcar în viaţă. România conduce clasamentul:

1. România - "Transilvania, cunoscută mai ales pentru castele, munţi şi, desigur, Dracula, te va uimi. Nu uita nici de petrecerile din Bucureşti. Iar românii ştiu chiar şi cum să facă o bere grozavă."

2. Madagascar - "Nu există îndoială că francezii au trecut pe aici. Mâncărurile din Antananarivo sunt de înaltă calitate... asta până când primeşti nota de plată. Vei avea impresia că au uitat să treacă ceva din ce ai comandat."

3.Islanda - "Ştiţi, e insula aceea din mijlocul Atlanticului, (...) bătută de vânt şi de valuri de milioane de ani. Aduceţi-vă costumele de baie şi pregătiţi-vă să faceţi baie în apă caldă de 40 de grade, în vreme ce părul vă este îngheţat şi acoperit de zăpadă. E ireal!"

4.Vietnam - "Definiţia oamenilor prietenoşi o găseşti aici. Amintiţi-vă doar săp nu lăsaţi traficul agitat şi ciudat să vă streseze. Luaţi un loc, comandaţi-vă o băutură, relaxaţi-vă şi priviţi. Nu uitaţi să mergeţi la Delta Mekong şi la pieţele plutitoare."

5.Kârgâzstan - "O natură impresionantă, pieţe colorate şi oameni foarte prietenoşi... asta doar dacă nu îi faci să creadă cp este un pilot american care plănuieşte să fugă cu vreuna dintre fetele lor frumoase."

6.Kiribati - "Aici este paradisul. Nu este mult lux, dar mâncarea cu fructe de mare şi ospitalitatea de aici compensează."

7.Noua Zeelandă - "Bucuraţi-vă de plajele albe, negre şi aurii şi de orice sporturi pe apă despre care nici nu ştiai că există."

8.Nicaragua - "Este o ţară cu multă diversitate, situată între Costa Rica şi Honduras. Vei găsi locuri legendare, poţi face scufundări, iar natura este uimitoare."

9.Sierra Leone - "Acest paradis nu este, probabil, pe lista nimănui, dar ar trebui să fie, dacp vrei să ieşi puţin din zona ta de confort. Aşteptaţi-vă să vedeţi plaje minunate, sate idilice şi oameni zâmbitori."

10.Dominica - este una dintre cele mai puţin cunoscute insule din Caraibe, dar merită să fie văzută de cât mai multe persoane. Desigur, veţi fi fermecaţi de vulcani, plajele ascunse şi pădurea tropicală."