MENIU

Google vrea să facă telefonul revoluționar: planurile îndrăznețe de acum ne arată ce pregătește

Google a anunțat că se gândește de ceva vreme la tehnologia telefoanelor pliabile și lucrează deja la un prototip. Deocamdată, compania n-a avut mare succes cu telefoanele, dar ar putea da lovitura cu unele futuriste, așa cum sunt cele pliabile. Iar dacă Samsung tot a eșuat în livrarea unui astfel de smartphone, e loc pe piață pentru oricine vrea să încerce să facă ceva mai bun. 

Cu siguranță vom avea mult de așteptat până când Google va ajunge să lanseze un telefon pliabil. Compania a spus că luvrează la prototipuri pentru display-uri pliabile și pentru multe alte tehnologii hardware. Telefonul pliabil e pe primul loc.

Strategia Google de-a avea un așa telefon nu e o surpriză. Compania a anunțat chiar înaintea lansării modelului Samsung Galaxy Fold că Android va oferi suport pentru telefoane pliabile. La momentul actual, cele mai importante telefoane pliabile sunt Galaxy Fold de la Samsung și Mate X de la Huawei.

Primul deja s-a confruntat cu foarte multe reacții negative, ba chiar și defecte majore. Design-ul dispozitivului, așa cum l-a gândit Samsung, are foarte multe probleme, iar ecranul se strică extrem de repede. Samsung chiar a amânat lansarea telefonului pe piață. 

Concurența are ceva mai bun. Huawei Mate X urmează să fie lansat în vara lui 2019 și toată lumea se întreabă dacă modelul producătorului chinez va avea aceeași soartă cu telefonul pliabil de la Samsung.

Poate acesta este chiar motivul pentru care Google nu se grăbește când vine vorba de lansarea propriului model de telefon cu ecran pliabil. Totuși, știm măcar că cei de la Pixel iau în considerare această opțiune. Ultimul model de telefon, Google Pixel 3a, este un flagship de buget. În România nu va ajunge prea curând, dar în Statele Unite ale Americii ar putea cuceri fanii iPhone sau fanii Samsung, acolo unde mizează și Google. 

Sursa

Mai multe articole despre:
google telefon smartphone