MENIU

Gary Oldman, despre actorie, impostura, corectitudine politica si ipocrizie

Playboy a stat recent de vorbă cu Gary Oldman, unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood, într-un interviu care a i-a adus vedetei numerose critici, fapt ce l-a determinat pe actor să revină ulterior cu câteva precizări şi cu scuze oficiale.

Iată mai jos cateva dintre cele mai surprinzatoare declaraţii ale starului:

 Despre el
„Nu-mi place de mine în filme. Sincer, nu am vrut să apar de la bun început. Vorbeam despre asta la vremea aceea. Nu cred că l-am jucat pe Sid Vicious aşa de bine. Nu-mi place felul în care arăt în Prick Up Your Ears. Nu am fost persoana potrivită să-l joc pe Beethoven.”

Despre viitor si societate
Playboy: Care este viziunea ta asupra viitorului.Eşti optimist în legătură cu ceea ce deţine societatea?
Oldman: Cred că ne-am trezit într-un pârâu de rahat, fără barcă sau busolă. (...)Lumea noastră s-a dus dracului. (...)Mediocrii sunt mereu la maximum. Niciodată nu te părăsesc. Realitatea de pe TV este pentru mine muzeul decăderii sociale. Şi ceea ce se întâmplă în muzică… este totul pe acel platou. Cine este eroul pentru tinerii de astăzi? Vreun idiot care nu poate să cânte sau să scrie, sau care dă din fund în faţa copiilor de 11 ani.

Despre femei
Playboy: Te-ai bucurat de întâlnirile cu grupurile de fane?
Oldman:
Am avut câteva nopţi sălbatice chiar în acest hotel unde ne află acum. Totfelul de vino-ncoace pe când eram tânăr. Hef ar fi mândru de mine. Probabil că am avut mai puţine decât alţii, dar mai multe decât câţiva, presupun.

 

Despre căsătorie

Playboy: Ai fost însurat de patru ori, inclusiv cu, aşa cum ai menţionat, Uma Thurman.

Ce ai învăţat în acest timp?

Oldman: Uite, relaţiile sunt foarte, foarte grele. Aşa sunt ele. Vreau să zic, de patru

ori! Nu sunt mândru să spun asta. Una dintre ele a fost pentru 10 minute. Nu cred că

a însemnat ceva pentru vreunul dintre noi. Ce pot să spun despre mariaj? Nu ştiu. Totul

a fost cam un dezastru în această arie.

Despre ipocrizie , Mel Gibson si Alec Baldwin
Actorul le-a luat apărarea colegilor săi Mel Gibson şi Alec Baldwin, rememorând incidentele în care aceştia au fost implicaţi. Atunci când colegul său de breaslă Mel Gibson a fost arestat pentru că a condus în stare de ebrietate, actorul i-a spus poliţistului care s-a ocupat de cazul lui că evreii sunt vinovaţi pentru toate conflictele din lume.

Oldman nu ezită să-i ia apărarea lui Gibson:„Suntem cu toţii nişte ipocriţi nenorociţi. Asta cred eu. Oare poliţistul care l-a arestat nu a folosit niciodată expresiile negrotei sau nenorocit de evreu? Sunt cât se poate de onest. Ipocrizia este cea care mă scoate din sărite”. 

 

Oldman face referire şi la incidentul în care a fost implicat Baldwin, care şi-a atras o serie de critici după ce i-a spus cuiva pe stradă poponar, adăugând „Nu pot suporta standardele duble. La Oscaruri, dacă nu votezi pentru 12 Years a Slave eşti rasist. Trebuie să fii foarte atent la ceea ce spui. Am păreri şi opinii proprii, pe care majoritatea oraşului nu le împărtăşeşte, dar asta nu înseamnă că sunt un fascist sau un rasist. Nu există aşa ceva în istoria mea”.


Despre Golden Globe
„Ştiu că nu este, cu certitudine, nimic să câştigi un Golden Globe, asta-i sigur!  (...) Este un eveniment lipsit de însemnătate. Asociaţia Presei Străine de la Hollywood râde de tine spunând că se întâmplă ceva. Sunt ai dracului de ridicoli. Nu se întâmplă nimic. Toată lumea se îmbată şi toată lumea o suge celorlalţi. Boicotaţi căcatul ăsta. Doar spuneţi că nu vă mai duceţi să jucaţi jocul ăsta stupid.”

Despre Papa
Playboy:
Ce părere ai despre Papă?
Oldman:
Oh, dă-l dracului pe Papă! (râde şi îşi pune mâna la gură) Acest interviu o iarazna. Va trebui să-l editezi şi să tai jumătate din ceea ce am spus, deoarece mă va facesă par bigot.

Citeşte mai mult pe www.playboy.ro

Mai multe articole despre:
interviu actor corectitudine gary oldman