MENIU

Fresh Refresh. De ce să iubim animalele de companie?

<p>Fresh Refresh. De ce să iubim animalele de companie?</p>

Vă plac animalele de companie? Specialiştii din întreaga lume vă recomandă astfel de prietenii. Povestea lui Sky, un câine venit tocmai din Norvegia pe meleaguri vâlcene, ne reaminteşte de ce trebuie să iubim animalele!

Sky a fost adus din Norvegia în România cu avionul pe când era doar un ghemotoc. 6 luni pe an trăieşte, acum, într-o staţiune montantă de pe la noi, acolo unde lucrează stăpânul şi, totodată, cel mai bun prieten al său. Povestea lor ne reaminteşte de un şirag de stări frumoase: iubire necondiţionată, responsabilitate, spirit de echipă sau comunicare perfectă.

Sky! În traducere din limba engleză numele acestui câine înseamnă "cer". Simbolic şi poate deloc întâmplător, Sky are ochi albaştri precum zările şi trăieşte pe piscuri româneşti, aproape de văzduhuri şi în deplină libertate. Sky se află în grija lui Feri de numai un an! Dar parcă au trecut 100, atât de bine se-nţeleg! Un prieten i-a promis un câine deosebit pentru un loc deosebit precum Transalpina Ski Resort. Feri iubeşete şi muntele şi animalele aşa că abia a aşteptat momentul întâlnirii. Pritenul i-a fost adus cu avionul tocmai din îndepărtata Norvegie. Feri i-a remarcat, pe loc, privirea specială. Avea să afle că mama lui Sky era un husky norvegian, iar tatăl, un schnauzer cu personalitate puternică. În scurt timp, Feri avea să îşi spună că prietenul lui fusese născut pentru locurile acestea!

Ei, bine , da! Sky se plimbă singur pe munte, cu telegondola. Se urcă asemeni oricărui turist, îşi ocupă locul şi vreme de 5 minute cât durează urcarea până la cota 1830, stă cuminte şi priveşte lacul, cerul îndepărtat sau brazii fermi. Tot singur merge printre turişti până la barul unde lucrează Feri. Îl salută, apoi fie stă cu oamenii de acolo, fie se retrage în locurile lui. Sky oferă energie pozitivă şi naşte zâmbete sincere chiar şi atunci când se aşează calm pe podea. Toată lumea vrea să îl mângâie, să se joace cu el! Spre seară, Sky coboară, tot singur, cu telegondola şi îşi aşteaptă stăpânul la baza pârtiei.


Asemenea lui Sky, toate animalele de companie ne dau numai lucruri bune. De la ele putem învăţa să iubim necondiţionat, să fim mai responsabili şi să oferim protecţie celor din jur. Încrederea în sine, respectul, sentimentul de apreciere, energia pozitivă şi răbdarea pot fi alte lucruri bune deprinse de la animale.

Studiile mai arată că propietarii, sau mai bine spun prietenii animalelor, sunt mai puţin predispuşi la depresii sau la tensiune arterială crescută. Joaca alături de un câine creşte nivelul de serotonină şi dopamină, două substanţe care ne influenţează starea de spirit, spun specialiştii. Studii citate de site-ul helpguide.org arată că persoanele de peste 65 de ani care au un animal de companie consultă de 30 de ori mai puţin medicul de familie faţă de cei fără astfel de prieteni.

Grija pentru animale ne ajută să facem exerciţii fizice, să întâlnim oameni noi, reduce anxietatea şi ne eliberează de stres. Animalele de companie ne oferă vitalitate şi ne ajută să găsim mereu un scop în viaţă. Totul este să le iubim şi să le îngrijim pe măsură! Încercaţi să vă amintiţi, când şi când, de povestea de prietenie dintre Feri şi Sky!

Mai multe articole despre:
video câine animale de companie sky fresh refresh