MENIU

FRESH-REFRESH. Beneficiile strugurilor

Strugurii sunt, după portocale, cele mai cultivate fructe de pe pământ. Nici nu e de mirare, dacă ne gândim la calităţile lor!

În primul rând, conţin resveratrol. Acesta este o substanţă antioxidantă care luptă împotriva îmbătrânirii. Resveratrolul mai are un efect: ne protejează vasele de sânge şi  îmbunătăţeşte funcţia de producere a insulinei.

Deoarece conţin polifenoli, strugurii negri protejează inima şi previn formarea cheagurilor de sânge.

Strugurii de orice culoare ajută la buna funcţionare a ficatului, stimulează funcţionarea acestuia.

Strugurii sunt foarte bogaţi în fibre şi minerale, drept pentru care sunt un laxativ excelent Datorită acestui lucru, ei au proprietăţi puternic purificatoare, diuretice şi depurative. Cine vrea să facă o cură de detoxifiere a organismului, poate începe cu strugurii.

Nu sunt, în schimb, recomandaţi neapărat în curele de slăbire. Strugurii au un aport de 72 kcal/100g, oferă organismului foarte multă energie.. Şi pentru că sunt bogaţi şi în vitamina B le sunt de ajutor sportivilor, pe care îi ajută să îşi menţină tonusul muscular.

Ar mai trebui să mai ştiţi ceva: mâncaţi întotdeauna strugurii cu coajă şi cu sâmburi. Voaja concentrează cele mai multe substanţe valoroase iar sâmburii conţin un ulei care reduce colesterolul.

Mai multe articole despre:
struguri fresh-refresh