MENIU

FRESH-REFRESH. Sănătate din FARMACIA NATURII

SĂNĂTATE. Cum scapi de insomnie cu remedii naturale

Alexandra Păcuraru ne prezintă rubrica Fresh Refresh. Azi aflăm cum ne putem prepara o trusă de urgenţă din farmacia naturii.

E vara si e vremea vacantelor. Atunci cand plecam de undeva, nu ne lipseste din bagaje o trusa medicala de urgenta, cu plasturi, dezinfectant,aspirina si toate cele necesare. Ei bine, astazi va invatam cum sa va alcatuiti si o trusa de urgenta din farmacia naturii.

In primul rand, nu trebuie sa va lipseasca argila verde pudra. O puteti pune intr-o solnita pentru a pudra ranile sau arsurile copiilor. Pusa in apa, argila o purifica  si ii da gust mai bun. Argila amestecata cu apa devine o cataplasma eficace in toate cazurile de dureri si inflamatii sau o masca purifianta ce ne curata tenul de cosuri si iritatii.  

Sarea de mare poate insoti argila. E buna pentru a face gargara cu ea pentru ca va pazeste gatul de raceli. Uleiul de masline nu e bun doar in salate ci si pentru frectii sau masaje. Un ceai de menta repune imediat in functiune un stomac deranjat. Infuzia de soc sau cea de cozi de cirese au efect diuretic. Cea de crusin, efect laxativ. Iar un ceai de tei sau musetel calmeaza nervii si oboseala si ne asigura o vacanta linistita!

Mai multe articole despre:
sănătate vara fresh-refresh farmacia naturii