MENIU

FRESH-REFRESH. Perele, DOCTORII TOAMNEI

Perele şi beneficiile lor uimitoare pentru sănătate

Alexandra Păcuraru ne prezintă rubrica Fresh Refresh. Azi aflăm toate detaliile despre calităţile perelor.

Câţi dintre dumneavoastră nu iubiţi perele? Dar ştiaţi că  pe lângă gustul delicios mai au şi anumite beneficii asupra sănătăţii noastre? De exemplu, perele ne ajută să eliminăm pietrele la rinichi!

Perele au fost printre primele fructe cultivate de oamenii in livezile lor.  Chinezii le spuneau darul zeilor si le considerau un simbol al nemuririi. Nu se inselau! Poate ca perele nu ne fac nemuritori dar cu siguranta ne fac mai sanatosi!

Perele contin apa in proportie de 80%, deci sunt foarte bune pe timp de canicula. In rest, contin numeroase fibre, acizi organici liberi potasiu, fier si vitamina C.

Perele au un indice glicemic redus deci perele sunt recomandate in prevenirea obezitatii, diabetului si a bolilor coronariene. Daca sunteti diabetic, nu trebuie sa va feriti de pere: va pot imbunatati nivelul de glucoza din sange, ajuta la pierderea in greutate si la imbunatatirea concentratiei.

Alaturi de morcovi, perele sunt secretul unor ochi sanatosi.  3 portii de pere consumate in fiecare zi reduc cu 36% riscul de aparitie a degenerescentei maculare, o boala ce ne afecteaza vederea odata ce inaintam in varsta.

Fibrele si cuprul din pere  previn aparitia mai multor tipuri de cancer, printre care si cel la colon.
 La final, va mai spun ca puteti consuma pere oricand si oricum, pentru ca sunt hipoalergenice! Si va rog sa le mancati cu tot cu coaja, pentru ca in coaja se concentreaza foarte multe vitamine!