MENIU

FRESH REFRESH: Miraculosul PSYLLUM

Psyllum
<p>FRESH REFRESH: Psyllum</p>

Este mijloc de octombrie şi un moment-cheie în faţa capcanelor întinse de lunile reci. Vântul strănută gripă şi răceli, dar putem face scut de sănătate cu o detoxifiere de toamnă. Din multitudinea de soluţii naturale şi uşor accesibile, vă propunem, specialul pentru vigoare: sămânţa de psyllium.

Aparent o simplă sămânţă care seamănă cu inul, în fapt, o uzină de sănătate, psyllium-ul s-a folosit încă de pe vremea Egiptului Antic. Acum, se cultivă în India, pe coasta de nord a Africii, în Spania sau Franţa, şi, din fericire, poate fi cumpărat şi în România. Psylliumul este şi medicament natural şi aliment şi este folosit pentru înfrumuseţare. Reduce oboseala şi dă energie. Reduce riscul de atacuri de inimă şi îmbunătăţeşte funcţiile biliare.

Această plantă din familia patlaginii este folosită la scară largă în Stalele Unite ale Americii pentru tratarea afecţiunilor tubului digestiv graţie fibrelor alimentare. Tărâţele de psyllium conţin de 14 ori mai multe fibre solubile decât ovăzul, spun specialiştii. Aceeaşi sămânţă miraculasă scade glicemia, la fel şi colesterolul şi ajută la echilibrarea greutăţii corporale.

Un alt mare atribut al seminţelor de psyllium, excelente în sezonul rece, este că ajută trupul să se detoxifice pe forţe proprii. Odată ajunse în intestin, fibrele de psyllium formează o substanţa gelatinoasă, care absoarbe toxinele şi le elimină.

Cum se consumă? Aici, aveţi mai multe opţiuni! Nu uitaţi însă că excesele, de orice fel, dăunează în loc să ajute sănătăţii! Cel mai bine, urmaţi o cură la sfatul unui specialist! În cazul femeilor însărcinate, psyllium-ul este interzis!
Psyllium-ul se regăseşte în formă solubilă sau insolubilă, ca tărâţe, praf sau mucilagiu.

Fibrele se pot consuma cu apă sau cu un suc, înainte sau între mese. În salatele asortate, în cele de ciuperci sau în orice altă combinaţie doriţi, este un adaos interesant. Poate lua locul susanului şi poate fi presărat peste fructe sau adăugat în blaturile de pâine.

Tarâţei sau seminţelor de psyllium le stă bine şi în mâncărurile cu sos, în supele cremă sau în dressing-uri pentru salate. În timpul oricărei cure, este important să beţi multă apă! În rest, psyllium-ul are el grijă să vă pună zâmbetul sănătos pe chip!

Mai multe articole despre:
sănătate legume fructe fresh refresh PSYLLIUM