MENIU

FRESH REFRESH. MAIONEZĂ de POST - cele mai BUNE REŢETE

<p>Genial. Maioneză de post. Ingredientul care poate &icirc;nlocui ouăle</p>

Pentru că ne aflăm în Postul Crăciunului astăzi v-am pregătit o alternativă pentru maioneza clasică. Este vorba despre un produs similar la gust, dar care conţine doar ingredinete mult mai uşoare din punct de vedere caloric. Maioneza vegetală se poate prepara rapid din aproape orice seminţe sau fruct oleagions!

Maioneza clasică este unul dintre preparatele de bază din bucătăria românească, folosit pe post de sos în salate şi aperitive. Salata de boeuf, de exemplu, este de neimaginat fără acest preparat culinar! Chiar dacă este făcută în casă, cu cele mai proaspete ingrediente, maioneza este destul de greu de digerat, iar, consumată în exces, poate provoca stări de greaţă sau chiar indigestie. Varianta din comerţ are, uneori, foarte mulţi conservaţi şi substanţe nesănătoase, avertizează nutriţioniştii. O alternativă poate fi maioneaza vegetală, produs 100% natural. Această variantă de maioneză este o minune pentru vegani, o soluţie pentru cei care ţin post şi în general, o alternativă sănătoasă şi hrănitoare a produsului clasic clasice.

Cu 150 de grame de nuci de caju hidratate, un praf de sare, zeama de la o lămâie, 80 de ml de apă, o linguriţă de ulei şi un blander, în doar câteva minute, veţi avea o maioneză perfectă.

Avocado sau legumele fierte pot fi şi ele ingrediente. Dintr-un cartof mare, o căpăţână de ţelină fiartă, o ceaşcă de ulei, zeama de la o lămâie, două linguriţe de muştar şi două linguri de apă foarte rece puteţi obţine maioneză vegetală.

Cea mai cunoscută reţetă rămâne cea din lapte de soia. Procedeul este acelaşi ca în cazul maionezei clasice, doar că ouăle se înlocuiesc cu laptele respectiv. Pentru un gust deosebit, se adaugă oţet de mere şi o linguriţă de miere, iar, la final, se potriveşte cu sare şi piper. Poate fi ţinută la frigider timp de o săptămână într-un bol acoperit. Toate aceste variante de maioneză vegetală pot fi combinate cu diferite tipuri de salate pentru o gustare hrănitoare în timpul postului şi nu numai. Salata de crudităţi, de ciuperci sau cea de conopidă sunt doar câteva sugestii pentru sărbători!