MENIU

FRESH-REFRESH. Calitățile banalelor corcodușe

Corcoduse

Cine nu s-a căţărat în corcoduş în copilărie ca să mănânce minunatele fructe acrişoare? Poate ar fi bine să revenim la obiceiurile copilăriei deoarece corcoduşele sunt foarte bogate în vitamina B, vitamina C și vitamina A. În schimb, au puţine calorii. Corcoduşele sunt benefice pentru îmbunătăţirea memoriei şi ne întăresc imunitatea.

Cine si-ar fi inchipuit ca banalele corcoduse sunt extrem de sanatoase? Fructele pe care bunicile noastre uneori le foloseau la acritul ciorbei sunt, de altfel, extrem de respectate in patria gastronomiei fine, Franta, unde gemul de mirabelle adica de corcoduse e considerat o delicatesa.

Corcoduşele multe vitamine, mai ales vitamina B, vitamina C și vitamina A. Pe langa vitamine sunt si o buna sursa de fier si magneziu. Spre deosebire de alte fructe, sunt sarace in calorii. Au si efect diuretic deci sunt de folos in curele de slabire sau de detoxifiere a organismului. Unii spun ca ajuta si la curatarea ficatului.

Gustul acrisor al corcoduselor are efect revigorant insa fructele sunt si bune calmante naturale, fiind folosite pentru tratarea insomniilor.

Mai multe articole despre:
corcoduse fresh-refresh