MENIU

FRESH REFRESH. Beneficiile consumului de pepene galben

<p>Cum să alegi CEL MAI BUN PEPENE GALBEN</p>

Ca în fiecare zi, Alexandra Păcuraru ne prezintă rubrica Fresh Refresh. Astăzi ne spune de ce pepenele galben este un aliment sănătos.

Pepenele galben, atat de parfumat si gustos este un aliment extrem de sanatos. Este una din cele mai importante surse naturale de vitamina A, pe care o contine sub forma de beta caroten, de unde si culoarea galbena sau portocalie a pepenului. Vitamina A este vitamina care ne asigura o piele sănătoasă. Dacă aveţi pielea uscată incercaţi o cură de pepene galben şi veţi observa diferenţa!

Mai puteti profita de calitatile pepenului si aplicandu-va o masca din pupla de pepene galben cu un strop de miere. Pielea voastra va va multumi! Pepenele galben contine si vitamina C, chiar de patru ori mai multa decat pepenele rosu.

La fel si vitamina B6, facand din pepenele galben un aliment de baza pentru cei care sufera de afectiuni ale sistemului nervos.Pepenele galben are afectiune diuretica si detoxifianta. Are apa in proportie de 95% dar contine si fibre, ceea ce il face un aliment de baza in curele de slabire sau detoxifiere.Mai adaug doar ca pepenele galben este o importanta sursa de acid folic, deci poate fi consumat cu incredere de catre gravide.