MENIU

Forme MISTERIOASE în craterele lui Marte, fotografiate de o navă spațială a NASA și făcute publice. Unde au fost depistate

Forme cratere Marte/ Captură foto NASA/JPL-Caltech/UArizona

Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) al NASA a capturat imagini cu forme misterioase în craterele lui Marte, după cum a scris Paul Geissler, membru al echipei care administrează instrumentul care orbitează Planeta Roșie.

Aceste forme misterioase în craterele lui Marte, așa cum sunt evidențiate în imaginile uimitoare capturate de camera HiRise de pe MRO (Mars Reconnaissance Orbiter este o navă spațială a NASA proiectată pentru a efectua explorarea planetei Marte de pe orbită - n.r.), i-au intrigat pe oamenii de știință.

Un fizician a demonstrat că, de fapt, călătoria în timp este posibilă și fără paradoxuri
Cercetătorii cred că au găsit două exoplanete cu mai multă apă decât rocă

Geissler și echipa sa cred că modelele strălucitoare „gravate” pe suprafața marțiană ar putea reprezenta semnele permanente lăsate în urmă de gheața marțiană încălzită de Soare, o privire fascinantă asupra istoriei extinse și bogate în apă a planetei.

Unde au fost găsite forme misterioase în craterele lui Marte?

Depozitele au fost găsite doar în interiorul craterelor din câmpiile nordice ale Arabia Terra, o regiune mare, puternic erodată și acoperită de cratere, aflată la nord de ecuatorul Planetei Roșii.

Interesant este faptul că nu toate craterele din această regiune au prezentat rămășițe ale acestor depozite misterioase. Potrivit lui Geissler, depozitele au apărut doar în craterele cu un diametru mai mare de 700 de metri, dar și nu în cele mai mici de 500 de metri, scrie Futurism.

„Depozitele au laminări orizontale care ar putea fi straturi sau terase. Depozitele au și striații radiale formate din mici creste strălucitoare”, a scris el.

Geissler și echipa sa bănuiesc că aceste caracteristici surprinzătoare sunt cauzate de materialul bogat în gheață care se transformă din solid în gaz, fiecare terasă reprezentând o etapă diferită a acestui proces.

Citește continuarea pe Descoperă.ro