MENIU

Au crezut că este un dezastru ecologic, dar este un fenomen natural bizar. Ce culoare are acest lac

Un lac sărat din Melbourne, Australia, și-a schimbat culoarea apei într-un roz intens. Fenomenul apare din cauza combinației între lumina solară, temperaturile crescute și precipitațiile reduse din ultima perioadă.

Experții în științele naturii au explicat că lacul își schimbă culoarea în acest fel datorită unei specii de alge monocelulare, denumită Dunalliela. Aceasta se dezvoltă pe crustele de sare de pe fundul lacului Westgate Park în anotimpul cald, eliberând un pigment roșu în apă.

Aceștia nu recomandă scăldatul în apa lacului, ci doar admirarea lui de la depărtare. Același fenomen s-a putut observa de-a lungul timpului în alte zone ale globului, precum lacul Salina de Torrevieja din Spania, lacul Dusty Rose din Canada și lacul Retba din Senegal.

Cercetătorii care au studiat fenomenul spun că primesc des apeluri de urgență care anunță un accident ecologic, deoarece arată ca și cum s-a deversat o cantitate enormă de vopsea roz, însă culoarea revine la normal când temperaturile scad, iar precipitațiile cresc.