MENIU

Femeia care a ULUIT medicina. A ţinut un făt în pântece timp de 60 de ani

Huang Yijun a ţinut un făt în pântece timp de 60 de ani

Huang Yijun din China, o femeie din China, a rămas însărcinată la vârsta de 31 de ani, însă medicii i-au spus că poartă o sarcină ectopică, ceea ce înseamnă că ovulul nu se ataşase de uter, scrie Descoperă.ro.

Femeia în cauză a fost Huang Yijun din China. În 1948, la vârsta de 31 de ani ea a rămas însărcinată, însă medicii i-au spus că poartă o sarcină ectopică, ceea ce înseamnă că ovulul nu se ataşase de uter.

În majoritatea cazurilor, ovulul intră în trompele uterine, dar în cazul lui Huang, ovulul se implantase chiar deasupra acestora cauzând o sarcină abdominală. Acest gen de sarcini sunt foarte rare, aproximativ 1% din sarcinile ectopice intră în această categorie, ceea ce înseamnă că doar 0,0001% totalul sarcinilor sunt abdominale.

Din nefericire, fătul lui Huang nu a supravieţuit. Dacă el moare când este încă mic, ţesutul va fi descompus iar corpul mamei va scăpa de el în mod natural. Cu toate acestea, fătul din burta lui Huang era destul de mare, motiv pentru care corpul ei nu l-a putut înlătura.

Atunci, doctorii i-au recomandat să înlăture fătul mort printr-o intervenţie chirurgicală pentru a evita potenţialele probleme de sănătate ce s-ar putea declanşa. Din nefericire, o astfel de operaţie o costa pe Huang aproximativ 150 de dolari, echivalentul a 1500 de dolari azi, bani pe care femeia nu îi avea. „Era o sumă de bani exorbitantă pentru acele vremuri, mai mult decât producea întreaga mea familie în decursul a doi ani, aşa că nu am luat nicio măsură”, a explicat recent Huang.

Femeia a făcut în cele din urmă operaţia la vârsta de 92 de ani. 

Mai multe articole despre:
China