MENIU

Facebook a fost învinsă. Care e rețeaua de socializare cu cei mai deștepți utilizatori

Facebook nu este rețeaua de socializare cu cei mai deștepți utilizatori. Un studiu recent arată că cei mai mulți dintre cei care folosesc Twitter au studii superioare, sunt mai tineri și sunt interesați de tehnologie și de drepturile omului.

Studiul a arătat că 57% dintre utilizatorii de Twitter sunt cel puțin absolvenți de învățământ superior, față de 40% pentru eșantionul persoanelor prezente în general pe rețelele sociale, conform Agerpres.

Un alt element de remarcat a fost că vârsta medie a utilizatorilor de Twitter este de 36 de ani, față de 46 de ani pentru al doilea eșantion.

În ceea ce privește subiectele urmărite, utilizatorii de Twitter sunt mult mai interesați de domeniul științei (47% față de 21% pe rețelele sociale), tehnologie (58% față de 26%), artă și cultură (43% față de 16 %) și drepturile omului (58% față de 34%).

În plus, 30% dintre utilizatorii de Twitter intervievați au indicat că intră pe această rețea deoarece aceasta îi ajută în activitatea lor profesională, față de numai 6% pentru respondenții din al doilea eșantion.

Mai multe articole despre:
Facebook Twitter reţea socializare