MENIU

Experimentul inedit făcut de mama acestor copii. Totul a devenit viral: "Niciodată nu ştii..."

O femeie din California a făcut un experiment inedit, care i-a adus un val de aprecieri pe reţelele de socializare.

Zilele trecute, Brandie Wood a renunţat la un obicei pe care îl avea de multă vreme: în loc să navigheze pe Internet în timp fiii ei se jucau, americanca şi-a pus telefonul deoparte şi, în schimb, a numărat de câte ori cei mici şi-au întors privirile spre ea. "Bilanţul"? De 28 de ori.

"Azi am făcut un experiment: mi-am privit băieţii în timp ce se jucau. Am stat, în linişte, în colţul camerei, şi am numărat de câte ori s-au uitat spre mine, din diferite motive: să vadă dacă am văzut trucurile lor interesante, să caute aprobarea sau dezacordul meu pentru ceea ce făceau şi să-mi vadă reacţiile", a povestit ea.

"N-am putut să nu mă gândesc: dacă aş fi stat cu telefonul în mână, ce mesaj le-aş fi transmis? De 28 de ori îngeraşii mei s-ar fi întrebat dacă Internetul este mai important ca ei. De 28 de ori, băieţii mei nu ar fi primit atenţia pe care chiar şi adulţii o caută. De 28 de ori, iubiţii mei s-ar fi întrebat dacă sunt singuri din punct de vedere emoţional. De 28 de ori, copiii mei s-ar fi convins că e mai important cine eşti în mediul online.

Într-o lume în care suntem acceptaţi aşa cum oamenii ne percep a fi şi nu neapărat aşa cum suntem cu adevărat, într-o lume în care validarea vine din numărul de Like-uri şi Followers pe îi avem, într-o lume în care timpul pe care ar trebui să-l petrecem cu cei dragi este înlocuit  de izolare şi SMS-uri trimise din camera cealaltă, vă implor să fiţi diferiţi. Vă rog, lăsaţi deoparte tehnologia şi petreceţi ceva timp cu familia voastră şi de cei pe care îi iubiţi. Următoarea generaţie de copii se bazează pe noi să îi învăţăm cum trebuie să fie atunci când vor deveni adulţi, nu să fie ocupaţi cu social media. Niciodată nu ştii cine te priveşte şi mesaje transmiţi", a adăugat femeia.

Mesajul lui Brandie Wood a devenit viral pe Facebook, unde a fost redistribuit de peste 72.800 de ori.