MENIU

Eurovision 2015. Participare inedită a Finlandei la Eurovision 2015

Participare inedită a Finlandei la Eurovision 2015

Eurovision 2015. Participare inedită a Finlandei la Eurovision 2015. Publicul din centrul peninsulei scandinave a ales să fie reprezentat la concursul european de o trupă formată din bărbaţi care au dizabilităţi mintale. Se anunţă încă de-acum una dintre cele mai interesante apariţii.

Eurovision 2015. Piesa trupei Pertti Kurikan Nimipäivät sau PKN vorbeşte depsre provocările zilnice ale oamenilor cu dificultăţi de învăţare, despre neplăcerea produsă de lucruri pe care oamenii obişnuiţi le fac - cum ar fi să se spele şi să mânânce conform uzanţelor.

Iniţial, juriul alesese o altă piesă ca reprezentantă a Finlandei. Însă publicul s-a pronunţat clar, prin vot, pentru melodia celor de la PKN.

România îşi va desemna reprezentanţii pe 8 martie după un spectacol organizat la Sala Polivalentă din Craiova.

Printre cei care se bat să reprezinte ţara noastră în concursul european se numără Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Super Trooper, Ovidiu Anton şi Lara Lee. Gala la care participă reprezentanţii ţărilor membre ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune se va desfăşura între 19 şi 23 mai la Viena.

Mai multe articole despre:
muzică Finlanda Eurovision eurovision 2015