MENIU

E activist de mediu și ”principalul” fondator al Zilei Pământului. Ascunde însă un secret îngrozitor

În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Această sărbătoare datează din 1970. Majoritatea oamenilor susține că senatorul american Gaylord Nelson este cel care a creat această sărbătoare mondială.

Un bărbat pe nume Ira Einhorn, un activist al mediului din Philadelphia, Pennsylvania, Statele Unite, crede cu tărie că el este adevăratul fondator.

Acesta ascunde însă un mare secret. E un criminal condamnat.

A activat pentru protejarea mediului și a războiului din Vietnam, dar Unicorn, așa cum e poreclit Ira, are o parte întunecată.

În 1977, el și iubita lui Helen Maddux s-au despărțit. Apoi, ea s-a mutat la New York. În toamna aceluiași an, Einhorm o sună pe tânără și îi cere să vină să-și ia lucrurile din apartamentul lui. Femeia a mers la el acasă dar nu a mai fost văzută niciodată.

Acesta a ucis-o cu sânge rece și a ascuns cadavrul pentru a șterge urmele. Cu toate acestea, toate probele îl dădeau pe el adevăratul vinovat. Einhorn a fost condamnat pentru crimă pe viață. Acesta a fugit însă din SUA și este dat în urmărire internațională de 40 de ani.

 

Mai multe articole despre:
ziua pământului Ira Einhorn